Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Βρήκαν τα αυτοκίνητα τους χωρίς πινακίδες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χωρίς πινακίδες βρήκαν τα αυτοκίνητά τους εκατοντάδες οδηγοί το τελευταίο δεκαπενθήμερο στα Χανιά. Οι οδηγοί αυτοί δεν είχαν πέσει θύματα κλοπής από επιτήδειους, αλλά βρέθηκαν στο στόχαστρο του γερανού της Τροχαίας που καθημερινά βγαίνει στους δρόμους για να εντοπίσει παρανόμως παρκαρισμένα και διπλοπαρκαρισμένα οχήματα, όπως διαβάζουμε στα Χανιώτικα Νέα.

Μόνο χθες, μέσα σε λίγα λεπτά, επί της οδού Αποκορώνου, ο γερανός αφαίρεσε τις πινακίδες από τρία οχήματα. Το πρώτο ήταν στη Γεφυροπλάστιγγα, στη συμβολή της Αποκορώνου με την Κυδωνίας. Ακριβώς στο σημείο αυτό κάποιος οδηγός είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του. Οταν ο γερανός πέρασε, του πήρε τις πινακίδες. Όταν, ωστόσο, ο γερανός απομακρύνθηκε, κάποιος άλλος οδηγός που έφτασε στο σημείο μετά και δεν είχε αντιληφθεί τι είχε προηγηθεί, στάθμευσε κι αυτός ακριβώς στο φανάρι, πίσω από το πρώτο αυτοκίνητο.



Στη συνέχεια ο γερανός έκανε στάση επί της Αποκορώνου στη συμβολή της με την πλατεία Κολοκοτρώνη. Εκεί οι αστυνομικοί αφαίρεσαν τις πινακίδες από ένα αυτοκίνητο, αλλά και από ένα δίκυκλο που είχε σταθμεύσει στη θέση για τα ΑμεΑ. Να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο σημείο η διαγράμμιση με το σήμα για τα ΑμεΑ έχει αρχίσει να ξεθωριάσει, επομένως τα αρμόδια συνεργεία απαιτείται να την ξαναβάψουν.

Όπως είπε στα Χανιώτικα Νέα ο διοικητής της Τροχαίας Χανίων κ. Βλαχάκης, ο γερανός βγήκε για πρώτη φορά στους δρόμους στις 31 Ιουλίου και βγαίνει καθημερινά από τις 5 Αυγούστου. Από την ημέρα εκείνη και μέχρι προχθές Τρίτη 20 Αυγούστου, δηλαδή μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο, είχαν κοπεί συνολικά 400 κλήσεις. Δηλαδή περίπου είκοσι κλήσεις την ημέρα. Σε περισσότερες από τριακόσιες κλήσεις, είχαμε και την αφαίρεση πινακίδων.



Ο κ. Βλαχάκης πρόσθεσε ότι το μέτρο θα συνεχιστεί μέχρι τις αρχές του Σεπτεμβρίου σε καθημερινή βάση, αλλά και αργότερα, αν διαπιστωθεί πως παρά τη μείωση της κίνησης οι οδηγοί επιμείνουν να διπλοπαρκάρουν ή να σταθμεύουν σε θέσεις για ΑμεΑ ή σε σημεία στα οποία δεν επιτρέπεται.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.