Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΜΕΑ και Πρόσβαση στις Παραλίες: Πολιτισμός και Αλληλεγγύη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρέμβαση του Λάμπρου Μπούκλη, Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοπποννήσου.
"Πρόσφατα γίναμε δέκτες παραπόνων από συνανθρώπους μας -ΑΜΕΑ καθώς δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε παραλίες.

Μην ξεχνάμε ότι μέσα στην οικονομική κρίση, οι συνάνθρωποι μας – ΑΜΕΑ είναι ακόμα πιο ευάλωτοι και στην πλέον δυσχερή θέση.

Το ΕΣΠΑ είναι ένα εργαλείο, που εάν εφαρμοσθεί για το σκοπό αυτό, από την Περιφέρεια, οργανωμένα στους Δήμους, αφενός θα είναι μία απόδειξη για τον Πολιτισμό μας και την Κοινωνική ευαισθησία μας,αφετέρου, μην ξεχνάμε, ότι η διευκόλυνση της πρόσβασης στις παραλίες από τα Άτομα με Αναπηρία, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής τους στα κοινωνικά αγαθά και στη συλλογική ζωή.

Οι Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές της Πελοποννήσου πρέπει να καταβάλλουν προσπάθειες, σύμφωνα με την υλοποίηση της υπ’ αριθμ. 1052758/ 1451/Β0010/10.04.2012 (Β΄ 1411) Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α. του 2012) αναφορικά με την πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στις παραλίες.

Καλούμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου να αναλάβει πρωτοβουλίες, σχεδιασμού και υλοποίησης των έργων, σε συνεργασία με τους παραθαλάσσιους Δήμους για τον εξοπλισμό των Πελοποννησιακών παραλιών, ώστε να είναι προσβάσιμες και στα Άτομα με Αναπηρία.

Στην Πελοπόννησο έχουν υπάρξει αξιόλογες πρωτοβουλίες από Δήμους. Είναι όμως μεμονωμένες περιπτώσεις. Σε άλλες Περιφέρειας, όπως π.χ. στο Νότιο Αιγαίο υλοποιούνται είκοσι (20) ολοκληρωμένες παρεμβάσεις προσβασιμότητας.

Οι μελλοντικές δράσεις των Δήμων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πρέπει να αξιοποιηθούν και μέσω των Δημοτικών δράσεων τουριστικής προβολής και μέσω του προγράμματος τουριστικής προβολής «Μυθική Πελοπόννησος», αντίστοιχα.

Πρέπει, έστω και το 2014, η Περιφέρεια μας, να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και σε συνεργασία με τους Δήμους, να επικεντρώσει τις δράσεις της, σε πρώτη φάση, σε όλες τιςοργανωμένες παραλίες.

Η βελτίωση της καθημερινότητας των Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί κοινωνική υποχρέωση όλων μας και μία αναγκαία, όσο ποτέ, Πολιτισμική απόδειξη Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Oσύγχρονος Ελληνικός Πολιτισμός κρίνεται και δοκιμάζεται στην σκληρή καθημερινότητα και στον σεβασμό στην διαφορετικότητα".
ΑΜΕΑ και Πρόσβαση στις Παραλίες: Πολιτισμός και Αλληλεγγύη Παρέμβαση του Λάμπρου Μπούκλη, Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοπποννήσου


Λάμπρος Μπούκλης

Περιφερειακός Σύμβουλος

Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.