Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Τράβηξε την προσοχή ο "Ορίζοντας"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στον 20ο γύρο οροπεδίου Λασιθίου. Συνολικής απόστασης 24.5χλμ πήραν μέρος και τέσσερα μέλη της αθλητικής παρέας του 'Ορίζοντα', τα οποία δικαιολογημένα τράβηξαν την προσοχή όλων, αφού είχαν μαζί τους, πάνω στο καροτσάκι του ένα ΑμεΑ.

Στον αγώνα τερμάτισαν 122 άτομα και οι Μάνος Ρουμελιωτάκης, Μιχάλης Μουσχουντάκης, Απόστολος Διαμαντόπουλος, Γιάννης Τσιρτσάκης, τερμάτισαν μαζί με τον Σπύρο Κουτσορινάκη στην 93η θέση (η κατάταξη ήταν μέχρι και την 97η, με κοινό χρόνο 2 ώρες 34' 00'').

Σε σχετικό δελτίο Τύπου του 'Ορίζοντα', μεταξύ άλλων, αναφέρεται «... 'αλήθεια πόσα ψυχικά και σωματικά αποθέματα πρέπει να έχει κάποιος, ώστε να τρέχει σπρώχνοντας αυτά τα 24.500μ, το καρότσι ενός ΑμεΑ τερματίζοντας και με καλό χρόνο. Συγχαρητήρια έχετε τον θαυμασμό μας και την αγάπη μας, ζηλεύουμε το μεγαλείο της ψυχής σας'. Αυτά ανέφερε το πρωτοσέλιδο τοπικής εφημερίδας στο Λασίθι και αφορούν την αθλητική παρέα του συλλόγου της πόλης μας "Ορίζοντας", που έτρεξε εκεί, κάνοντας τον γύρο του οροπέδιου Λασιθίου με αφετηρία και τερματισμό στο Ψυχρό, σπρώχνοντας το αναπηρικό αμαξίδιο του Σπύρου Κουτσορινάκη. 

Τα μέλη της αθλητικής παρέας του Ορίζοντα, πήραν μέρος σε αυτόν τον αγώνα και στα πλαίσια της προπόνησης τους για το μεγάλο εγχείρημα που ετοιμάζουν, δηλαδή τη συμμετοχή τους στον Μαραθώνιο του Άμστερνταμ, που θα γίνει τον προσεχή Οκτώβριο, έχοντας ξανά στη παρέα τον Σπύρο και διαδίδοντας το μήνυμα του 'Ορίζοντα', που είναι 'Αγώνας για Ζωή'. Η συγκινητική υποδοχή που τους επεφύλαξαν στον τερματισμό, στο Ψυχρό, δικαίωσε την επίπονη προσπάθεια τους και τους δίνει κουράγιο να συνεχίσουν τις προπονήσεις μέχρι την μεγάλη μέρα του Οκτωβρίου».

* Για την ιστορία, νικητής του γύρου (που συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ψυχρού ' Ο Ξένιο Ζευς', ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και ο Δήμος Οροπεδίου) ήταν ο Γιάννης Ματταλιωτάκης (Λιβυκός) με 1.30.28, ενώ ακολούθησαν ο Μανώλη Σηφάκης (ΣΚΜ-1.31.22) και ο Ανδρέας Βογιατζής (ΓΟ Γιάννης Παλάσκας-1.33.19).
Πέμπτος τερμάτισε ο Μαροκινός αθλητής του Κύδωνα, Abdelbast Ettabbai (1.37.05), ενώ στ' αποτελέσματα, από τα Χανιά αναφέρονται και οι Γιαννουλάκης Κώστας (Σαμονάς Αποκορώνου-1.57.27), Κουκάκη Κατερίνα (ΣΔΥΧ-2.12.49), Οικονομάκης Αναστάσιος (ΣΔΥΧ-2.14.22), Φουρναράκης Αριστοτέλης (Γεράνι Χανίων-2.27.04).

20ος  ΓΥΡΟΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.