Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ημιυποβρύχιο made in Greece

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για 2,5 χρόνια το μόνο που έκανε ήταν να μελετά. Παράλληλα, ζητούσε βοήθεια μέσω διαδικτύου, από διακεκριμένους επιστήμονες, εργάστηκε σκληρά και τελικά κατασκεύασε το πρώτο ελληνικό, χειροποίητο ημιυποβρύχιο.

Ο λόγος για τον 42χρονο Στέφανο Χασιλίδη. Δεν είναι νησιώτης, ούτε ζει σε παραθαλάσσια περιοχή. Μένει στη Δράμα, όμως η αγάπη του για το υγρό στοιχείο σε συνδυασμό με την ικανότητά του στις κατασκευές δημιούργησε την ΝΗΡΗΙΔΑ.

Η ΝΗΡΗΙΔΑ είναι το ελληνικό ημιυποβρύχιο δύο θέσεων, το οποίο κατασκευάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο κι έχει ήδη πουληθεί σε έλληνα. Από τότε έχει κατασκευαστεί και πουληθεί ακόμη ένα σε Έλληνα καλλιτέχνη.

Το επάνω μέρος του ημιυποβρυχίου θυμίζει φουσκωτό σκάφος, έχει χωρητικότητα 10 ατόμων και συνδέεται με θόλο στο κάτω μέρος του, χωρητικότητας (κατά παραγγελία) 2, 4 ή 6 ατόμων από όπου μπορεί κανείς θα απολαύσει τον βυθό σε συνθήκες άνεσης και πολυτέλειας.

Ο θόλος διαθέτει μόνιτορ από όπου μπορεί κανείς να παρακολουθεί τι συμβαίνει γύρω κι επάνω στο σκάφος, αλλά και πιλοτήριο.

Αν όσα σας περιγράψαμε σας δελέασαν, τότε… ο Στέφανος Χασιλίδης είναι έτοιμος να σας ταξιδέψει!

Κατόρθωσε να κάνει την αγάπη του επάγγελμα και να δημιουργήσει κάτι πολύ ιδιαίτερο που προβάλει την Ελλάδα στο διεθνές γίγνεσθαι.

Ήδη, εταιρείες από το εξωτερικό έχουν επικοινωνήσει μαζί του για συνεργασία, ενώ ο ίδιος ευελπιστεί ότι για κάθε παραγγελία θα εργάζονται 17 άτομα επί τρεις μήνες στην επιχείρησή του.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.