Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

«Στόχος μας η μείωση της ανεργίας των νέων κάτω του 30%»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προτεραιότητα η τόνωση της απασχόλησης για τον Ενρίκο Λέτα.

Ο στόχος μας είναι να μειωθεί η ανεργία των νέων κάτω του 30%. Θα παρουσιαστούμε στην επόμενη Ευρωπαϊκή Σύνοδο με ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα, κατά την παρέμβασή του στο Φεστιβάλ της Οικονομίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη Τρέντο της βόρειοανατολικής Ιταλίας.

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό η προτεραιότητα της κυβέρνησής του πρέπει να είναι στο εξής η μείωση της συνολικής φορολόγησης της εργασίας, για να μπορέσει να τονωθεί η απασχόληση.

Σε εκτεταμένη του αναφορά στην οικονομική κρίση υπογράμμισε:

«Η ανησυχία είναι τεράστια, διότι η κρίση έγινε αντιληπτή, αρχικά, από τον ακαδημαϊκό χώρο και στην συνέχεια την βίωσε έντονα ο κόσμος, στην καθημερινή ζωή του. Σήμερα, οι λαοί μας από την μία είναι απογοητευμένοι απ' το ότι η Ευρώπη δεν καταφέρνει να προσφέρει απαντήσεις ενώ, από την άλλη, υπάρχει και μια τεταμένη αντίδραση. Η Ευρώπη δεν είναι επαρκής, δεν είναι αγγελιοφόρος καλών ειδήσεων. Η Ιταλία βγήκε από την διαδικασία επιτήρησης λόγω έκτακτου ελλείμματος και ο κόσμος λέει: που είναι το ουσιαστικό πλεονέκτημα;»

Ο Ενρίκο Λέτα, τέλος, κατά την ομιλία του στο Φεστιβάλ της Οικονομίας του Τρέντο τάχθηκε υπέρ του διορισμού ενός «υπουργού εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και υπενθύμισε : «οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν μια ενωτική δομή που λαμβάνει αποφάσεις με άμεσο τρόπο,την στιγμή που τα πράγματα συμβαίνουν. Η Ευρώπη όχι».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.