Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Τα ρουσφέτια "επιβιώνουν" και στην κρίση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όπως αναφέρουν πολιτικοί όλων των παρατάξεων τα αιτήματα έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, αλλά εμφανίζουν έντονες ποιοτικές διαφορές.

"Το Δημόσιο πέθανε" σημειώνουν χαρακτηριστικά. Εκτός οτι στη συνείδηση του κόσμου έχει πια εδραιωθεί η λειτουργία του ΑΣΕΠ, το Δημόσιο δεν εγγυάται πλέον ούτε ασφάλεια ούτε υψηλές αποδοχές.

Οι περισσότεροι ζητούν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα. Δεν θέλουν να "τακτοποιηθούν", θέλουν μια δουλειά για να μπορέσουν να ζήσουν την οικογένειά τους.

Κατά κανόνα οι βουλευτές επιχειρούν να τους εξυπηρετήσουν με τις γνωριμίες που ο καθένας διαθέτει, αλλά το ποσοστό επιτυχίας δεν ξεπερνά το 5%-10%.

Σημαντικό τμήμα των αιτημάτων που φτάνουν στα γραφεία των βουλευτών αφορούν δυσλειτουργίες του Δημοσίου. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που αναφέρει κυβερνητικός βουλευτής που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του: "πριν από λίγες ημέρες με βρήκε ένας άνθρωπος με εμφανή αναπηρία μετά εγκεφαλικό, ο οποίος περίμενε ένα χρόνο για να περάσει από αξιολόγηση για αναπηρική σύνταξη. Έκανα οτι περνούσε από το χέρι μου για να βοηθήσω. Αν αυτό είναι ρουσφέτι τι να πω... Οι άνθρωποι δε ζητούν πια πολυτέλειες, ζητούν να; κάνεις αυτό που δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εκείνοι".


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.