Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ασφαλιστικό Πιστοποιητικό για τις επιχειρήσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την καθιέρωση του ασφαλιστικού πιστοποιητικού για όλες τις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της προσπάθειας διεύρυνσης της εισφοροσυλλεκτικής βάσης, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης .

«Ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί η σχεδιαζόμενη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το 2016, θα αποτυπωθεί σε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης το επόμενο διάστημα. Μπορώ όμως, προκαταβολικά να σας πω ότι θα αξιοποιηθούν κατά βάση μέθοδοι διεύρυνσης της εισφοροσυλλεκτικής βάσης. Τέτοιες είναι π.χ. ο ανασχεδιασμός και η επέκταση του εργοσήμου, αλλά και η καθιέρωση του ασφαλιστικού πιστοποιητικού σε όλες τις επιχειρήσεις. Σε κάθε περίπτωση, θα συνεκτιμηθεί η μείωση της ανασφάλιστης εργασίας που θα επιφέρει η λειτουργία της «Εργάνης». Μην ξεχνάτε ότι η ίδια η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εμπεριέχει μια θετική δυναμική αύξησης εσόδων, λόγω μείωσης του κόστους συμμόρφωσης και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων», είπε συγκεκριμένα ο κ. Βρούτσης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο νέων περικοπών στις συντάξει ο υπουργός Εργασίας απάντησε:

«Οι προϋπολογισμοί των ασφαλιστικών ταμείων εκτελούνται κανονικά. Οριακά μεν, αλλά κανονικά. Και διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα υπάρξει κανένας κίνδυνος στην ομαλή καταβολή των συντάξεων. Επιπλέον, πρέπει να συνεκτιμηθούν και πρόσθετα θετικά στοιχεία, όπως η αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων λόγω της νέας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, απ' όπου αναμένουμε 1 δισ. ευρώ στη διετία, και οι αυξημένες θετικές ροές απασχόλησης όπως αποτυπώνονται στο ηλεκτρονικό σύστημα «Εργάνη». Εξάλλου, έχω τονίσει επανειλημμένως ότι η ομαλή καταβολή των συντάξεων διασφαλίζεται από την εγγύηση του Κρατικού Προϋπολογισμού, ο οποίος, ούτως ή άλλως, καλύπτει περισσότερο από το 50% των συνταξιοδοτικών δαπανών σε ετήσια βάση».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.