Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ολοκληρώνεται η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νέων 2013

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με μια μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση στο Πάρκο Ξαρχάκου ολοκληρώνεται σήμερα ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νέων 2013, που διεξαγόταν από τις 25 Μαΐου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 12.00 έως τις 19.00, με τη συνεργασία των φορέων «Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», «Νέα Γενιά σε Δράση & Eurodesk» και «Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης».

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, νεανικά καλλιτεχνικά σχήματα θα βρίσκονται στο Πάρκο ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει εργαστήριο για νέους που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο των graffiti.

Στο τέλος της ημέρας, θα γίνει η βράβευση του νικητή του διαγωνισμού για τη δημιουργία της αφίσας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νέων 2013, κ. Νίκου Χήναρη.

Επίσης, στο Πάρκο Ξαρχάκου θα παραβρίσκεται το Europe Direct του Δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να ενημερώνει τους πολίτες για το αντικείμενο δράσης του.

Ακόμη, το Europe Direct διοργανώνει για τα παιδιά κινητικά παιχνίδια που στόχο έχουν να αναδείξουν τη δυνατότητα συνύπαρξης μέσα στη διαφορετικότητα. Αντιστοίχως για τους ενήλικες θα διοργανωθούν παιχνίδια γνώσεων γύρω από την ιστορία και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νέων διοργανώνεται φέτος για έκτη φορά και αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των 31 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.