Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Πάτρα: 330.000 ευρώ ζητά γυναίκα που έμεινε ανάπηρη στα έργα του Διακονιάρη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ζωή της άλλαξε για πάντα το πρωί της 15ης Ιανουαρίου 2009. Εκείνη την ημέρα η 65χρονη Μαρία Βεσκούκη έπεσε σε ένα ανοιχτό φρεάτιο βάθους 5 μέτρων στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και από πάνω της έπεσε ο μόλις 2,5 ετών εγγονός της. Σώθηκε από θαύμα γιατί τη σκηνή της πτώσης έτυχε να δει ο σύζυγός της που την περίμενε σε κοντινή απόσταση.

Εκείνη την περίοδο εκτελούνταν έργα στην οδό. Η γυναίκα παρά τις εγχειρήσεις εμφανίζει μόνιμη αναπηρία και δεν μπορεί να εργαστεί, να ανέβει σκάλες, ούτε καν να φορέσει γυναικεία παπούτσια, λόγω των αφόρητων πόνων.

Η γυναίκα δηλώνει πλέον ανάπηρη.

Με αγωγή που συζητείται σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πατρών διεκδικεί 331.000 ευρώ από την εταιρεία Μηχανική, ενώ ο εγγονός της 50.140 ευρώ. Χθες επρόκειτο να εκδικαστεί το ποινικό μέρος της υπόθεσης, το οποίο όμως αναβλήθηκε για τις 10 Ιουνίου. Η γυναίκα παρέμεινε συνολικά 20 μήνες στο κρεβάτι, στη συνέχεια κινείτο με αναπηρικό αμαξίδιο και πλέον χρησιμοποιεί πατερίτσες. Το παιδί παρακολουθείται από παιδοψυχίατρο γιατί έχει ανεξίτηλα τραύματα από την πτώση.

«Είμαι πλέον ανάπηρη γυναίκα που υποφέρω από τρομερούς πόνους για το υπόλοιπο της ζωής μου κι έχω αποκτήσει σοβαρές κινητικές αναπηρίες», αναφέρει στην αγωγή της, σύμφωνα με την "Πελοπόννησο".

Με αγωγή, που συζητείται σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πατρών, η γυναίκα διεκδικεί αποζημίωση 330.970 ευρώ και άλλα, μέσω των εκπροσώπων του, 50.140 ευρώ ο τότε 2,5 ετών εγγονός της για την τραυματική εμπειρία που βίωσε.

Χθες επρόκειτο να εκδικαστεί το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, που όμως αναβλήθηκε για τις 10 Ιουνίου.

«Η γυναίκα πλέον χαρακτηρίζεται ως ανάπηρη. Δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί, κάτι που επιβεβαιώνεται από δημόσιο έγγραφα νοσοκομείου. Δεν μπορεί να οδηγήσει, να φορέσει παπούτσια, να ανέβει σκάλες, ούτε να μαγειρέψει, ούτε καν στην τουαλέτα… Το ατύχημα οφείλεται σε εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων της εταιρείας που δεν είχαν φροντίσει να πακτώσουν το ανοικτό φρεάτιο» σημειώνει στην «Π» ο συνήγορος της 65χρονης, Θανάσης Τασσόπουλος.

Το παιδί παρακολουθείται από παιδοψυχίατρο του Καραμανδανείου, γιατί τα τραύματα έχουν μείνει ανεξίτηλα μέσα του, ενώ μετά το ατύχημα εμφάνισε κύστη στο πόδι που οφείλεται στο τράνταγμα.

Το ατύχημα είχε προκαλέσει πανελλαδική αίσθηση και είχε δυναμιτίσει το ήδη τεταμένο κλίμα για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.