Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Υλοποιήθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απευθύνεται σε νέους με παραβατική οδική συμπεριφορά.

Με τη θερμή υποστήριξη του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο του πρωτοποριακού προγράμματος «ΕΡΜΗΣ» για νέους, ηλικίας 15 – 25 ετών, με παραβατική οδική συμπεριφορά, από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Δικαστήριο Ανηλίκων και την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, χαιρετίζοντας αυτή την προσπάθεια, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μάθουμε να αγαπάμε τη ζωή. Είναι το μεγαλύτερο αγαθό. Αυτό το καταλαβαίνει κανείς καλύτερα όταν γίνει γονιός. Όπου τότε υπάρχει η αγάπη μεταξύ γονιού και παιδιού. Ο γονιός αγαπάει το παιδί. Είναι η απόλυτη αγάπη. Κι αν για κάποιους λόγους στερήσει ο Θεός τη ζωή του παιδιού του, τότε έχει τον απόλυτο πόνο.

Όταν λοιπόν ένας γονιός, που βιώνει τον απόλυτο πόνο, μπορεί και έχει τη δύναμη να υπερασπιστεί τη ζωή άλλων παιδιών, τότε είναι πάρα πολύ καλός άνθρωπος. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να υπερβείς τον πόνο και να τον κάνεις δύναμη. Η συντριπτική πλειοψηφία των γονιών που έχασαν παιδί πέφτουν στην κατάθλιψη. Παραιτούνται από τη ζωή.

Η κ. Μυλωνά λοιπόν, που βίωσε τραγικό γεγονός να χάσει το παιδί της από τροχαίο ατύχημα, δεν έπεσε στην κατάθλιψη. Το έκανε δύναμη και έτσι κάνει το καλύτερο μνημόσυνο στο παιδί της. Θέλω λοιπόν να σας πω ένα μεγάλο μπράβο, ένα μεγάλο εύγε. Τα θερμά μας συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνετε. Εσείς είναι βέβαιο ότι αγαπάτε τη ζωή γιατί κινείστε. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να πάρετε ειδικές πληροφορίες από ειδικούς, πώς μπορεί να κάνετε το χόμπι σας με τη μηχανή με το αυτοκίνητο και παράλληλα να σέβεστε τη δική σας ζωή και τη ζωή των άλλων.

Πιστεύω και η πολιτική εξουσία αυτό πρέπει να κάνει. Να διαθέσει τις υποδομές της, να προσθέσει τη δική της αγάπη, ώστε να υπερασπιστούμε σωστά και το δικαίωμα μας στη ζωή και στην τεχνολογία, στη μηχανή και το αυτοκίνητο, αλλά και το δικαίωμα μας να ζήσουμε και εμείς και οι συνάνθρωποι μας που κινούνται στον ίδιο χώρο. Θερμά συγχαρητήρια και σε εσάς κ. Μυλωνά και σε εσάς που παρακολουθείτε. Είμαι βέβαιος ότι από αυτό θα βγείτε ενισχυμένοι».

Η κ. Βασιλική Δανέλλη - Μυλωνά Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μιλωνάς» μιλώντας εισαγωγικά στο σεμινάριο τόνισε:

«Σήμερα θα ακούσετε ενδιαφέροντα πράγματα. Έχουμε μαζί μας εξαιρετικούς συνεργάτες, αξιωματικούς από την πολεμική αεροπορία που ασχολούνται με την μοτοσικλέτα, συνεργάτες για το αυτοκίνητο, ψυχολόγους για άσκηση αυτογνωσίας κ.ά. Δεν θα πω περισσότερα γι΄ αυτά γιατί έχουμε την τιμή να έχουμε κοντά μας το Δήμαρχο Πειραιά τον κ. Μιχαλολιάκο, ο οποίος με συγκίνησε πραγματικά με την άμεση ανταπόκριση του, όχι μόνο να φιλοξενήσει αυτό το πρώτο μας σεμινάριο στον Πειραιά, αλλά προσφέροντας μας στην ουσία μια θερμή αγκαλιά, αναλαμβάνοντας και το μεσημεριανό γεύμα. Στο διάλειμμα θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και τους προσομοιωτές, που είναι ένας μοναδικός εξοπλισμός, που έχουμε φέρει στην Ελλάδα από τη Σουηδία και τη Γερμανία».

Οι νέοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα όχι μόνον είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις των συνεργατών του Ινστιτούτου σχετικά με τα θέματα οδικής ασφάλειας, ασφαλούς μετακίνησης και παραβατικότητας, δείχνοντας ζωηρό ενδιαφέρον με τις ερωτήσεις και τις παρατηρήσεις τους, αλλά και βίωσαν τη μοναδική εμπειρία προσομοίωσης πρόσκρουσης και ανατροπής οχήματος με τη χρήση του ειδικού τεχνολογικού εξοπλισμού του Ινστιτούτου.

Επίσης παρακολούθησαν ομιλίες ανθρώπων που έχουν υπάρξει οι ίδιοι θύματα τροχαίων δυστυχημάτων και έχουν βιώσει τις τραγικές τους συνέπειες. Οι νέοι συμμετείχαν ακόμη σε βιωματικά διαδραστικά εργαστήρια αυτογνωσίας που διεξήγαγαν εξειδικευμένοι ψυχολόγοι.

Εκπαιδευτικοί, που συμμετείχαν στο Σεμινάριο, ζήτησαν από την κ. Μυλωνά να επαναληφθεί το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα σε σχολεία του Πειραιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.