Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ωφέλιμη η ανάγνωση του DNA του κακάο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κορυφαίου επιστήμονα, σε μια πενταετία, οι ερευνητές θα έχουν μπορέσει να αξιοποιήσουν κατάλληλα την πρόσφατη ανάγνωση του γενετικού κώδικα του δέντρου του κακάο, παράγοντας πλέον σοκολάτες που θα κάνουν καλό στην καρδιά και γενικότερα στην υγεία. Με τον τρόπο αυτό, οι σοκολατοβιομηχανίες θα «σώσουν» και τον εαυτό τους από μια πιθανή μελλοντική κατάρρευση.

O δρ Χάουαρντ Σαπίρο, καθηγητής περιβαλλοντικών επιστημών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας και παράλληλα διευθυντής ερευνών του παγκόσμιου κολοσσού «Mars», εκτίμησε ότι μετά τη διετή διεθνή προσπάθεια ανάγνωσης του γονιδιώματος του κακάο, η οποία στέφθηκε με επιτυχία, οι επιστήμονες θα μελετήσουν διεξοδικά το DNA του, που περιέχει περίπου 35.000 γονίδια, προκειμένου να εξεύρουν τρόπους για να βελτιώσουν τα οφέλη της σοκολάτας για την υγεία.

Η προσοχή των επιστημόνων εστιάζεται, σύμφωνα με το ΒΒC και τη βρετανική «Τelegragh», στο να αυξήσουν τις ουσίες φλαβονόλες που περιέχονται στο φυτό του κακάο, οι οποίες, μεταξύ άλλων, καταπολεμούν την υψηλή πίεση του αίματος και γενικότερα ωφελούν το καρδιαγγειακό σύστημα.
«Η σοκολάτα θα γίνει κάτι διαφορετικό σε 10-20 χρόνια… Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι ο στόχος μας» δήλωσε ο Σαπίρο, σε εκδήλωση των ερευνητικών εργαστηρίων της ΙΒΜ στη Ζυρίχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.