Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ωφέλιμο το λίγο αλκοόλ και μετά το μπάι πας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Οι άνδρες που υποβάλλονται σε εγχείρηση στεφανιαίας παράκαμψης (μπάι πας) και μετέπειτα καταναλώνουν ένα ή δύο ποτά ημερησίως έχουν λιγότερα επόμενα καρδιολογικά προβλήματα, σε σύγκριση με όσους δεν πίνουν.
Το εύρημα προέρχεται από νέα μελέτη, η οποία παρουσιάσθηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Καρδιάς.
Η μελέτη έδειξε πως η μετρημένη κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με μείωση κατά 25% των πρόσθετων καρδιολογικών επεμβάσεων, των εμφραγμάτων και των εγκεφαλικών.
«Τα οφέλη της κατανάλωσης μικρών ποσοτήτων αλκοόλ έχουν τεκμηριωθεί στους υγιείς ανθρώπους, αλλά η ανάλυσή μας εστιάσθηκε σε ασθενείς που ήδη πάσχουν από σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα» δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ουμπέρτο Μπενεντότο από το Πανεπιστήμιο «La Sapienza» της Ρώμης.
Η μελέτη διεξήχθη σε 1.021 χειρουργημένους άνδρες, τους οποίους παρακολουθούσαν οι ερευνητές επί 3,5 χρόνια. Η κατανάλωση λίγου αλκοόλ δεν φάνηκε να αλληλεπιδρά με τα φάρμακα που λάμβαναν οι ασθενείς.
Η Αμερικανική Εταιρεία Καρδιάς συνιστά στους άνδρες να πίνουν έως δύο ποτά την ημέρα και στις γυναίκες έως ένα. Προσοχή! Μεγαλύτερες ποσότητες αλκοόλ μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση της αρτηριακής πίεσης καθώς και σε άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.