Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ψάχνοντας τη λύση στην αϋπνία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γερμανική γαλακτοβιομηχανία δίνει τη λύση σε όσους πάσχουν από διαταραχές ύπνου βγάζοντας στην αγορά έναν νέο τύπο γάλακτος.
Το μυστικό του γάλακτος-φαρμάκου είναι ότι αρμέγεται από αγελάδες τη νύχτα.
Το βιολογικό ρολόι όλων των θηλαστικών ρυθμίζεται από μία ορμόνη που λέγεται μελατονίνη και, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι αγελάδες την παράγουν τη νύχτα.

«Αρκετός φωτισμός τη μέρα και χαμηλός τη νύχτα είναι οι κατάλληλες συνθήκες για τις αγελάδες» δηλώνει στη Guardian ο διευθυντής της γαλακτοβιομηχανίας Milchkristalle Τόνι Γκαν. Εάν αυτές οι συνθήκες δεν τηρούνται, οι αγελάδες παθαίνουν σύγχυση και δίνουν γάλα χαμηλό σε μελατονίνη.

Εκτός από το γάλα, η εταιρεία έχει δημιουργήσει και σκόνη, η οποία μπορεί να προστεθεί σε κάθε ρόφημα και να καταναλωθεί πριν από τον ύπνο.
Πολλοί, βέβαια, είναι αυτοί που αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα της σκόνης, αφού επισημαίνουν ότι, για να καταπολεμηθούν οι διαταραχές ύπνου, χρειάζεται κατανάλωση πολύ μεγάλων ποσοτήτων.

Η γερμανική οργάνωση προστασίας καταναλωτών «Esowatch» προειδοποιεί πως η σκόνη περιέχει πολύ μικρότερη ποσότητα μελατονίνης, σε σχέση με τα ειδικά χάπια που κυκλοφορούν στην αγορά για την καταπολέμηση της αϋπνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.