Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Επικίνδυνο για τη γυναίκα το άγχος στη δουλειά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αυξημένες έως και κατά 88% είναι οι πιθανότητες για μια γυναίκα να υποστεί οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου ή εγκεφαλικό, εάν η δουλειά της είναι ιδιαίτερα πιεστική.
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποιήθηκε χθες στις Η.Π.Α., οι ιδιαίτερα αγχώδεις δραστηριότητες που δεν προσφέρουν ικανοποίηση στην εργαζόμενη αυξάνουν τον κίνδυνο ενός οξέος καρδιακού επεισοδίου κατά 88% , κατά 43% της εμφάνισης στεφανιαίας νόσου και κατά  40% άλλων νοσημάτων που σχετίζονται με τη διάνοιξη μιας αρτηρίας.

Ακόμη το αίσθημα ανασφάλειας στον τομέα της απασχόλησης συνδέεται επίσης με μια αύξηση των παραγόντων επικινδυνότητας, όπως η αρτηριακή υπέρταση, το υψηλό επίπεδο χοληστερόλης ή τα παραπανίσια κιλά, υπογραμμίζουν οι συντάκτες της έρευνας, την οποία παρουσίασαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας το Σαββατοκύριακο στο Σικάγο .


Οι ερευνητές αυτοί ανέλυσαν το άγχος στην εργασία σε δείγμα 17.415 γυναικών με καλή υγεία επί τουλάχιστον δέκα χρόνια.
«Η μελέτη μας δείχνει την ύπαρξη ταυτόχρονα των άμεσων κλινικών καρδιοαγγειακών επιδράσεων και μακροπρόθεσμα των αγχωτικών αυτών εργασιών που δεν προσφέρουν ικανοποίηση στις γυναίκες αυτές» υπογραμμίζει η δρ Μισέλ  Άλμπερτ, του «Brigham and Women's Hospital» στη Βοστόνη, βασική συντάκτρια της έρευνας αυτής που χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (ΝΙΗ) των Η.Π.Α..
Ωστόσο, η μελέτη δεν δείχνει την άμεση σχέση μεταξύ του φόβου για απώλεια της εργασίας και του αυξημένου κινδύνου καρδιακής κρίσης, εγκεφαλικού ή θανάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.