Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Χορήγηση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το 2010

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Σημείωση: Για τις ανανεώσεις του 2011 πληροφορίες θα βρείτε στο ακόλουθο θέμα: 

Χορήγηση και ανανέωση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το 2011



Άρχισε η χορήγηση των δελτίων μετακίνησης με μειωμένο εισιτήριο κατά 50%, στα άτομα με αναπηρία, από τη νομαρχία Λάρισας. Το δελτίο ισχύει για τα συγκοινωνιακά μέσα του Ο.Σ.Ε. και των υπεραστικών Κ.Τ.Ε.Λ. σε όλες τις διαδρομές του εσωτερικού δικτύου και αφορά στα άτομα με αναπηρίες που έχουν παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, καθώς και στους συνοδούς των ολικά τυφλών και των βαριά νοητικά καθυστερημένων ατόμων (με δείκτη νοημοσύνης 30 και κάτω).

Στους ολικά τυφλούς και στα άτομα που έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 23.000 ευρώ ή ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 29.000 ευρώ, προσαυξανόμενο με 5.600 ευρώ για κάθε επιπλέον άτομο με αναπηρία 67% και πάνω που συνοικεί και βαρύνει τον φορολογούμενο, παρέχεται και το δικαίωμα της δωρεάν μετακίνησης με τα αστικά μέσα συγκοινωνίας του νομού μόνιμης κατοικίας.

Η χορήγηση των δελτίων θα γίνεται από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας της νομαρχίας και από όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών του νομού.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση δελτίου (για πρώτη φορά) είναι:

1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου ή του κηδεμόνα του ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου(χορηγείται από την υπηρεσία).

2. Γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής (δημοσίου, Ι.Κ.Α., Τ.Ε.Β.Ε. και άλλων ασφαλιστικών φορέων), στην οποία θα αναγράφεται απαραίτητα το παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% και η χρονική διάρκεια ισχύος της ή απόκομμα σύνταξης αναπηρίας Ο.Γ.Α. του τελευταίου μήνα στο οποίο υπάρχει τυπωμένος ο χαρακτήρας «Α» ή βιβλιάριο οικονομικής ενίσχυσης Πρόνοιας ή προσωρινή-ισόβια κάρτα αναπηρίας που έχει εκδοθεί από την Πρόνοια ή απόφαση συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας διοικητικού διευθυντή ασφαλιστικού φορέα.

3. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας.

4. Συμφωνητικό μίσθωσης κατοικίας ή ένα εκ των λογαριασμών Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., ύδρευσης, κινητής τηλεφωνίας που εκδίδεται στο όνομα του δικαιούχου του δελτίου. Σε περίπτωση που δεν προκύπτει η μόνιμη κατοικία από τα προαναφερόμενα έγγραφα, θα δηλώνεται με υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986.

5. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες ή τρεις όταν πρόκειται για ολικά τυφλούς ή βαριά νοητικά καθυστερημένα άτομα.

6. Το ασφαλιστικό βιβλιάριο υγείας, στο πίσω εξώφυλλο του οποίου θα σημειώνεται από τον αρμόδιο υπάλληλο η ημερομηνία παράδοσης του δελτίου.

7. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος έτους 2008 ή υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., σε περίπτωση που δεν υποχρεούνται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης (μόνο οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης με τα αστικά μέσα συγκοινωνίας). Όσοι, όμως από τους ανωτέρω δικαιούχους δεν επιθυμούν, με υπεύθυνη δήλωσή τους, τη μετακίνηση με τα αστικά μέσα συγκοινωνίας του Νομού μόνιμης κοατοικίας δεν θα προσκομίσουν εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας.

Οι κάτοχοι δελτίου έτους 2008, θα προσκομίσουν για την ανανέωσή του τα δικαιολογητικά:

1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου ή του κηδεμόνα του ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου (χορηγείται από την υπηρεσία).

2. Το δελτίο μετακίνησης.

3. Γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής (δημοσίου, Ι.Κ.Α., Τ.Ε.Β.Ε. και άλλων ασφαλιστικών φορέων) στην οποία θα αναγράφεται απαραίτητα το παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% και η χρονική διάρκεια ισχύος της ή απόκομμα σύνταξης αναπηρίας Ο.Γ.Α. του τελευταίου μήνα στο οποίο υπάρχει τυπωμένος ο χαρακτήρας «Α» ή βιβλιάριο οικονομικής ενίσχυσης Πρόνοιας ή προσωρινή - ισόβια κάρτα αναπηρίας που έχει εκδοθεί από την Πρόνοια ή απόφαση συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας διοικητικού διευθυντή ασφαλιστικού φορέα. Σε περίπτωση που δεν έχει λήξει η χρονική διάρκεια της γνωμάτευσης που βρίσκεται στο αρχείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας δεν θα προσκομισθεί νέα γνωμάτευση.

4. Το ασφαλιστικό βιβλιάριο υγείας, στο πίσω εξώφυλλο του οποίου θα σημειώνεται από τον αρμόδιο υπάλληλο η ημερομηνία παράδοσης του δελτίου.

5. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος έτους 2008 ή υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., σε περίπτωση που δεν υποχρεούνται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης (μόνο οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης με τα αστικά μέσα συγκοινωνίας).

Όσοι όμως από τους ανωτέρω δικαιούχους δεν επιθυμούν με υπεύθυνη δήλωσή τους, τη μετακίνηση με τα αστικά μέσα συγκοινωνίας του Νομού μόνιμης κατοικίας δεν θα προσκομίσουν εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας.





------------------------------------------------------------------------


Το σχετικό ΦΕΚ είναι το ακόλουθο:

http://www.esaea.gr/files/documents/...0090200739.pdf



------------------------------------------------------------------------------------------------


Σημαντική σημείωση: 


Άτομα τα οποία έχουν κάρτα από άλλο νομό και επιθυμούν λόγω αλλαγής κατοικίας να εκδώσουν νέα στην άλλη περιοχή, πρέπει να ζητήσουν στο γραφείο πρόνοιας της νομαρχίας, που επιθυμούν να μεταβούν, να μεταφερθεί ο φάκελός τους εκεί. Αυτό μπορεί να γίνει ανεξαρτήτου ημερομηνίας και ακόμα και αν έχει λήξει η περίοδος υποβολής δικαιολογητικών για έκδοση ή ανανέωση, εκδίδεται μια προσωρινή μέχρι για την διευκόλυνσή σας.


---------------------------------------------------------------------


Η νέα απόφαση εδώ: 

Χορήγηση καρτών μετακίνησης για το 2010


Σημείωση: Για τις ανανεώσεις του 2011 πληροφορίες θα βρείτε στο ακόλουθο θέμα: 

Χορήγηση και ανανέωση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.