Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Tι είπε ο δικηγόρος της μητέρας του 5χρονου που σκότωσαν τα ροτβάιλερ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για πρώτη φορά μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή ο δικηγόρος της μητέρας του 5χρονου που τραυμάτισαν θανάσιμα τα ροτβάιλερ στη Κοζάνη.

Ο κ. Βρίκος σημείωσε στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" ότι η μητέρα τραυματίστηκε στην προσπάθειά της να σώσει τον παιδί της και μάλιστα της έκαναν ράμματα στο νοσοκομείο.

Η μητέρα θεωρεί ότι o γιος της δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στην απελευθέρωση των σκυλιών, κυρίως λόγω της απόστασης μεταξύ του σημείου που έγινε η επίθεση και του χώρου όπου φυλάσσονταν τα σκυλιά.

Παράλληλα υποστηρίζει μέσω του δικηγόρου της ότι ο 5χρονος δεν θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα, ώστε να απελευθερωθούν τα σκυλιά, λόγω της δύναμης που θα έπρεπε να ασκήσει προκειμένου να την ανοίξει.

Δείτε το βίντεο από το STAR:



----------------

Προσπάθησε να σώσει το γιο της από τα ροτβάιλερ


Την πόρτα του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του 5χρονου, ο οποίος κατασπαράχθηκε από δύο ροτβάιλερ ανήμερα του Πάσχα, στην Κοζάνη, πέρασε χθες η τραγική μητέρα. Κλήθηκε ως μάρτυρας για να καταθέσει ό,τι γνωρίζει για την υπόθεση, δηλώνοντας παράλληλα παράσταση πολιτικής αγωγής.

Στην κατάθεσή της, η μητέρα προχώρησε σε αποκαλύψεις σε ό,τι αφορά τα όσα έγιναν τη μοιραία μέρα. Ο δικηγόρος της, Ζήσης Βρίκος, μετέφερε στους δημοσιογράφους ότι η μητέρα είπε στις Αρχές πως όλα έγιναν μέσα σε 90 δευτερόλεπτα. "Η ίδια δεν ήταν παρούσα στο συμβάν. Είχε μπει μέσα στο σπίτι για να ετοιμάσει καφέδες. Είχε ξαναπάει με το παιδί της στο σπίτι του 72χρονου, αλλά ο πεντάχρονος ουδέποτε είχε έρθει σε επαφή με τα σκυλιά" είπε ο δικηγόρος.

Η μητέρα έχει την υποψία ότι τα σκυλιά βγήκαν κάποια στιγμή από το χώρο όπου βρίσκονταν μετά την επίσκεψη ενήλικα, ο οποίος δεν έκλεισε σωστά την πόρτα τους. Θεωρεί ότι ο 5χρονος γιος της δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στην απελευθέρωση των σκυλιών, κυρίως λόγω της απόστασης μεταξύ του σημείου που διαδραματίστηκε το τραγικό συμβάν της επίθεσης των ροτβάιλερ και του μέρους που φυλάσσονταν τα σκυλιά.

Επιπροσθέτως, ισχυρίζεται πως το παιδί της δεν θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα, λόγω της δύναμης που θα έπρεπε να ασκήσει. Ο δικηγόρος αποκάλυψε πως η μητέρα, στην πρόσπαθειά της να σώσει το παιδί της, τραυματίστηκε και η ίδια, με αποτέλεσμα να της κάνουν ράμματα.

----------------

Υιοθεσία ή ευθανασία για τα ροτβάιλερ της Κοζάνης

Κατέθεσε χθες η μητέρα του άτυχου 5χρονου.

Στην ιστοσελίδα του δήμου Κοζάνης θα αναρτηθεί σήμερα η απόφαση της τριμελούς επιστημονικής επιτροπής, που αναφέρει ότι όλα τα σκυλιά ράτσας ροτβάιλερ τού 72χρονου συνταξιούχου, που ευθύνονται για το θάνατο του πεντάχρονου αγοριού, είναι επικίνδυνα.

Σύμφωνα με δηλώσεις της αντιδημάρχου Κοζάνης Ελένης Τασοπούλου, μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης της αρμόδιας επιτροπής «θα περιμένουμε εάν θα υπάρξει ενδιαφέρον από πολίτες ή φιλοζωικές για την υιοθέτηση των ζώων, ειδάλλως θα προχωρήσουμε στην ευθανασία, όπως προβλέπεται από τον νόμο που διέπει τη διαχείριση των ζώων συντροφιάς».

Στο μεταξύ σήμερα θα πραγματοποιηθούν αιμοληψίες από τα οκτώ σκυλιά που φυλάσσονται στο καταφύγιο του δήμου Κοζάνης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πάσχουν από λεϊσμανίαση και να αποφασιστεί ο τρόπος αντιμετώπισής της.

Ο κτηνίατρος της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιώργος Βαμβακάς επισήμανε ότι από την κλινική εξέταση των ζώων προκύπτει υποψία λεϊσμανίασης και ότι η αιμοληψία και οι εργαστηριακές αναλύσεις που θα κάνουν οι υπεύθυνοι του καταφυγίου θα δώσουν την ακριβή εικόνα της κατάστασης.

Χθες η μητέρα του μικρού αγοριού, σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου της Ζήση Βρίκου, δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και έδωσε κατάθεση στο πλαίσιο της τακτικής ανάκρισης που διενεργούν οι δικαστικές αρχές, μετά την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια που ασκήθηκε στον 72χρονο συνταξιούχο.

Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.