Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Συλλήψεις για μεταφορά απορριμμάτων του δήμου Δυτικής Μάνης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χειροπέδες στον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και σε οδηγό φορτηγού.

Συνελήφθησαν αργά χθες το απόγευμα ένας 39χρονος οδηγός φορτηγού και το βράδυ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Δυτικής Μάνης, για μεταφορά αστικών απορριμμάτων και μόλυνση του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, ύστερα από καταγγελία που δέχτηκε το Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης, χθες το απόγευμα, για φορτηγό που μετέφερε δύο κοντέινερ στην ΒΙΠΕ Τρίπολης και προκαλούσε μόλυνση του περιβάλλοντος, κλιμάκιο αστυνομικών και υπαλλήλων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου πήγαν στο σημείο, εντόπισαν το φορτηγό και διαπίστωσαν ότι μετέφερε σύμμικτα απορρίμματα αστικού τύπου και έσταζε υγρά από τα σκουπίδια, με αποτέλεσμα να συνελήφθη ο 39χρονος οδηγός.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο οδηγός του οχήματος δήλωσε ότι φόρτωσε τα σκουπίδια από τη θέση Σκαλιστήρι του δήμου Δυτικής Μάνης και τα μετέφερε με προορισμό τον ΧΥΤΑ Φυλής, ενώ όταν του ζητήθηκε να επιδείξει τα έγγραφα νόμιμης μεταφοράς των σκουπιδιών είχε μόνο ένα ανυπόγραφο δελτίο αποστολής και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

Σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, αργότερα, το βράδυ, ειδοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλης και συνελήφθη για μόλυνση του περιβάλλοντος ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Δυτικής Μάνης, Κωνσταντίνος Φωκέας, ο οποίος τα ξημερώματα, με προφορική εντολή του εισαγγελέα Τρίπολης, αφέθηκε ελεύθερος.

Νωρίτερα, σήμερα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Τρίπολης και ο 39χρονος οδηγός του φορτηγού, ο οποίος, επίσης, αφέθηκε ελεύθερος και η υπόθεση θα οδηγηθεί σε τακτική δικάσιμο.

Εν τω μεταξύ, όλο και περισσότεροι δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου αντιμετωπίζουν πρόβλημα διάθεσης και διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων, με το κλείσιμο και την αποκατάσταση των παλαιών ΧΑΔΑ, αφού δεν έχουν χώρο διάθεσης και δεν είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν τοπικά σχέδια διαχείρισης των απορριμμάτων τους.

Επιπλέον, χθες το μεσημέρι, μέλη αυτοδιοικητικών παρατάξεων της Κορινθίας πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη των γραφείων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, εκφράζοντας έτσι δυναμικά την αντίθεσή τους στην υλοποίηση του ΣΔΙΤ ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων που έχει ετοιμάσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και υπογραμμίζοντας ότι αυτό το ΣΔΙΤ δεν είναι φιλικό στο περιβάλλον και θα επιβαρύνει υπέρμετρα τους πολίτες της Πελοποννήσου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.