Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Τι είπε ο Φίλης για ολοήμερα σχολεία και το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων εν μέσω Πανελλαδικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διευκρινίσεις του Φίλη για τα ολοήμερα σχολεία


«Για πρώτη φορά φέτος καθιερώνουμε-ιδρύουμε ένα ενιαίου τύπου ολοήμερο σχολείο σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα παιδιά και όχι το 1/3 όπως συνέβαινε μέχρι φέτος, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ξένη γλώσσα και διάφορα άλλα μαθήματα τα οποία εμπλουτίζουν το δημοτικό σχολείο», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στην πρωινή εκπομπή του Ant1, αναφερόμενος στις αλλαγές στα ολοήμερα σχολεία.

Παράλληλα, ο κ. Φίλης ανέφερε: «Για λόγους παιδαγωγικούς λόγους, λέμε ότι επτά ώρες για μικρά παιδιά στο σχολείο και σε κτίρια που πολλές φορές δεν είναι λειτουργικά, είναι ένα απάνθρωπο ωράριο. Άρα παντού έξι ώρες. Μετά τις 13:15 μ.μ, όσα παιδιά εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις που υπήρχαν πέρσι και πρόπερσι, θα πηγαίνουν στο ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 4 το απόγευμα» και διευκρίνισε ότι οι προϋποθέσεις για το ολοήμερο είναι να δουλεύουν και οι δύο γονείς, οι μονογονεϊκές οικογένειες και κάποιες ειδικές κοινωνικές κατηγορίες.

Τέλος, ο κ. Φίλης αναφερόμενος στις αλλαγές στα νηπιαγωγεία, με κατηγορηματικό ύφος τόνισε: «Δεν θα κλείσει κανένα νηπιαγωγείο σε καμία περιοχή της χώρας. Είναι δέσμευση αυτό».

Δείτε το βίντεο από τον Ant1



----------

Τι απαντά ο Φίλης στο ενδεχόμενο κινητοποιήσεων εν μέσω Πανελλαδικών


«Αδιανόητο να δημιουργείται κλίμα υπονόμευσης των εξετάσεων», δηλώνει ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων εν μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων.

Η ΕΛΜΕ αναμένεται να αποφασίσει για το αν θα πραγματοποιήσει απεργιακές κινητοποιήσεις με τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, να σχολιάζει, μιλώντας στον ΑΝΤ1:

«Τα κενά δεν υπάρχουν τον Μάιο. Τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για να μην υπάρξουν κενά τον Σεπτέμβριο. Συνεπώς δεν υπάρχει λογική και είναι αδιανόητο να δημιουργείται ένα κλίμα υπονόμευσης των εξετάσεων με τέτοιου είδους εξαγγελίες», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Τα κενά καλύφθηκαν κατά το δυνατόν. Το ταμείο είναι συγκεκριμένο. Θα υπάρχει αναδιοργάνωση της εκπαίδευσης με έναν βασικό στόχο. Τον στόχο των διορισμών».

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.