Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Εκπαιδευμένοι σκύλοι συντροφεύουν θύματα κακοποίησης στο δικαστήριο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η παρουσία τους ανακουφίζει και βοηθά στη διαχείριση του στρες - Δείτε φωτογραφίες.

Αποκαλούνται «σκύλοι παρηγοριάς» και είναι ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που εργάζονται σε αμερικανικά δικαστήρια παρέχοντας υποστήριξη σε γονείς και παιδιά, σε υποθέσεις με εμπλεκόμενα παιδιά και περιστατικά παιδικής κακοποίησης.

Η χρήση τους δεν είναι καινούρια και τα οφέλη που προσφέρουν είναι αναγνωρισμένα και καταγεγραμμένα κι έτσι η «απασχόλησή» τους επεκτείνεται σε περισσότερες δικαστικές αίθουσες. Όπως σημειώνει η εφημερίδα Independent, τα σκυλιά αυτά βοηθούν στη μείωση των επιπέδων του στρες και στη βελτίωση της γενικής κατάστασης των εμπλεκομένων στις δύσκολες αυτές υποθέσεις.



Όπως εξηγεί η Sandy Moore από το Office of Children and Families in Court, οι σκύλοι αυτοί δεν είναι απλώς μια ζεστή φουντωτή παρουσία στο δικαστήριο, μπορούν πραγματικά και αποδεδειγμένα να ωφελήσουν τα παιδιά και τις οικογένειες αλλά και τον ίδιο τον δικαστή γιατί όσο λιγότερο στρεσαρισμένοι άνθρωποι είναι μέσα στην αίθουσα, τόσο καλύτερη πληροφόρηση θα έχει εκείνος.



«Η εμπειρία μου είναι πως η επαφή με τέτοια σκυλιά πριν τη δίκη και συχνά κατά τη διάρκειά της κάνει τα παιδιά να νιώθουν πιο άνετα, πιο επικοινωνιακά. Βοηθούν να περιοριστεί το στρες», τόνισε ο δικαστής Oliver J Lobaugh.



Οι περισσότερες από τις οργανώσεις που παρέχουν εκπαιδευμένους σκύλους είναι ΜΚΟ και εθελοντικές. Μία από τις μεγαλύτερες είναι η Court House Dogs. Στις ΗΠΑ διαθέτουν 87 ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ενώ έχουν γραφεία και στον Καναδά και στη Χιλή.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.