Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Τραγωδία στην Ινδία με 102 νεκρούς σε θρησκευτική γιορτή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στους 102 ανέρχονται οι νεκροί από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε ναό στην Ινδία, όπου χιλιάδες οικογένειες είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν εκδήλωση με πυροτεχνήματα.

Στο τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στον ναό Πουτινγκάλ Ντεβί στην παράκτια πόλη Παραβούρ του κρατιδίου Κεράλα εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν.

«Επιβεβαιώθηκε ότι 102 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 280 τραυματίες έχουν εισαχθεί σε διάφορα νοσοκομεία. Προτεραιότητά μας είναι η παροχή της καλύτερης δυνατής περίθαλψης στους τραυματίες», δήλωσε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου, Ομεν Τσάντι.

«Ιατρικές ομάδες έχουν φθάσει από το Νέο Δελχί, ενώ ο στρατός και το ναυτικό ανέπτυξαν ελικόπτερα για να μεταφέρουν τους βαριά τραυματίες», ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Τζ.Π. Νάντα.

Πυροσβέστες και αστυνομικοί έσπευσαν στην περιοχή το βράδυ του Σαββάτου για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά και να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στα θύματα.

Όλα άρχισαν όταν μια από τις κροτίδες έπεσε σε αποθήκη όπου φυλάσσονταν τα πυροτεχνήματα με αποτέλεσμα να σημειωθεί σειρά εκρήξεων και να ξεσπάσει πυρκαγιά, μετέδωσε η τοπική τηλεόραση.

«Η κατάσταση είναι πλέον υπό έλεγχο», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NDTV ο υπουργός Εσωτερικών της Κεράλα, Ραμές Τσενιτάλα.

Ο Ομεν Τσάντι, οποίος είχε κάνει λόγο νωρίτερα για 79 νεκρούς, κατηγόρησε τους υπεύθυνους του ναού ότι έριξαν πυροτεχνήματα ενώ δεν είχαν λάβει σχετική άδεια, καθώς υπήρχαν ανησυχίες για έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Οι αρχές της περιοχής Κολάμ δεν είχαν δώσει άδεια για αυτά τα πυροτεχνήματα", τόνισε.

Η κυβέρνηση του κρατιδίου διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της πυρκαγιάς.

«Πολλοί τραυματίες έχουν καεί τόσο πολύ που περισσότερο από το 50% του σώματός τους φέρει σοβαρά εγκαύματα. Ορισμένοι έχουν τραυματιστεί τόσο βαριά που οι ακρωτηριασμοί είναι αναπόφευκτοι», δήλωσε στην εφημερίδα The Hindou ο δρ. Μοχαντάς, επικεφαλής του Ιατρικού Κολεγίου της Θιρουβανανθαπούραμ.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι υποσχέθηκε να δοθεί αποζημίωση 200.000 ρουπίων (2.630 ευρώ) στις οικογένειες των νεκρών και 50.000 ρουπίων στους τραυματίες. «Δεν υπάρχουν λόγια για το σοκ και την οδύνη που έχει προκαλέσει η φωτιά στο ναό στο Κολάμ. Οι σκέψεις μου είναι στις οικογένειες των νεκρών και προσεύχομαι για τους τραυματίες», έγραψε στο Twitter.

Πυρκαγιές και ποδοπατήματα αποτελούν σύνηθες φαινόμενο σε ναούς και κατά τη διάρκεια θρησκευτικών εκδηλώσεων στην Ινδία, τα οποία οφείλονται συχνά στα χαλαρά μέτρα ασφαλείας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.