Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Μια βόλτα στην περίφημη λίμνη του Κόμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το φημισμένο στολίδι της Ιταλίας.

Το φυσικό κάλλος, η ρομαντική ατμόσφαιρα και οι γαλήνιες βόλτες στην περιοχή της Λίμνης Κόμο είναι μερικοί μόνο λόγοι για να οργανώσει κανείς το επόμενό του ταξίδι στην Ιταλία. Η λίμνη δημιουργήθηκε όταν οι παγετώνες έσκαψαν το πέτρωμα και χωρίστηκαν πηγαίνοντας ο ένας ανατολικά και ο άλλος δυτικά δίνοντας στη λίμνη το σημερινό σχήμα της και την απαράμιλλη ομορφιά.

Ένας ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός στην Λομβαρδία, στη βόρεια Ιταλία, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία που αποτελεί και αγαπημένο καταφύγιο των διασήμων. Εξάλλου αποτελεί και μια από τις δημοφιλέστερες λίμνες της Ευρώπης με πολλούς καλλιτέχνες να εμπνέονται από την ομορφιά της, καθώς προσφέρει μια αίσθηση ρομαντισμού και αριστοκρατίας ταυτόχρονα.

Γύρω από τη λίμνη θα δει κανείς πράσινους λόφους και βουνά, ενώ μπορεί να ακολουθήσει διάφορα μονοπάτια για πεζοπορία που θα τον φέρουν πιο κοντά με την φυσική ομορφιά της περιοχής. Εκτός βέβαια από το φυσικό κάλλος της λίμνης, τα βλέμματα τραβούν και οι πολυτελείς και αριστοκρατικές βίλες που είναι χτισμένες στην όχθη της λίμνης. Σε απόσταση μόλις μιας ώρας από το Μιλάνο ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την κουκλίστικη και φημισμένη αυτή περιοχή της Ιταλίας (και μάλιστα από την Ρωμαϊκή εποχή) και να κάνει μια ρομαντική απόδραση.

Μια ιδανική εποχή για να επισκεφτεί κανείς την κορωνίδα των ιταλικών λιμνών είναι η άνοιξη, ιδιαίτερα αν θέλει περισσότερη ηρεμία καθώς όπως είναι λογικό το καλοκαίρι η κίνηση είναι πολύ αυξημένη. Η πόλη Κόμο αποτελεί το ιδανικό ορμητήριο για το ταξίδι σας ώστε να εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή και τα όμορφα διάσπαρτα χωριά της. Ωστόσο η οδήγηση περιμετρικά της λίμνης απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή λόγω των στροφών και της στενότητας του δρόμου. Σε όλη την πορεία βέβαια θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τη μαγευτική θέα και τα χωριά που είναι πνιγμένα στη φύση. Η παρουσία της λίμνης έχει κάνει το κλίμα της περιοχής πιο ήπιο και έτσι θα συναντήσετε μεσογειακή βλάστηση.

Το «μαργαριτάρι» της λίμνης θεωρείται το Bellagio με τα στενά σοκάκια και τα προσεγμένα σπίτια με τα ολάνθιστα μπαλκόνια προσφέροντας μια θέα που κόβει την ανάσα. Στην λίμνη Κόμο θα βρει κανείς ξενοδοχεία για όλα τα βαλάντια, από πανάκριβα έως και απλησίαστα πολυτελή καταλύματα, μέχρι καλά οργανωμένες ξενοδοχειακές μονάδες έτοιμες να σας φιλοξενήσουν για το ταξίδι στο όνειρο. Μια ρομαντική απόδραση που θα σας μείνει αξέχαστη...
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.