Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Διευθύνει 50 εστιατόρια και καταναλώνει 4.000 θερμίδες τη μέρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

O CEO Sam Fox περνάει τη μέρα του... τρώγοντας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν γύρω στις 2.000 θερμίδες τη μέρα. Όμως ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Fox Restaurant Concepts, Sam Fox καταναλώνει το διπλάσιο από αυτό και μάλιστα τις περισσότερες φορές ακόμη και πριν το μεσημεριανό του γεύμα.

Ο Sam Fox επιβλέπει περίπου 50 εστιατόρια σε οκτώ κράτη και περνάει την περισσότερη ώρα της μέρας του δοκιμάζοντας τα μενού.

Από πολύ μικρή ηλικία ο Fox έμαθε τη δουλειά στο εστιατόριο καθώς οι γονείς του είχαν δύο. «Οι γονείς μου δούλευαν 7 μέρες την εβδομάδα και ζούσαμε από τα εστιατόρια» λέει στο Business Insider.



Ο ίδιος όταν επέστρεφε από το σχολείο έκανε εκεί τα μαθήματά του και όταν τελείωνε το διάβασμα, βοηθούσε στη δουλειά.

«Μου άρεσε πάρα πολύ. Ήταν κάτι στο οποίο ήμουν πάντα καλός».

Όσο για το πώς άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο, ο Fox σπούδαζε οικονομικά με εξειδίκευση στο real estate στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, όταν οι γονείς του αποφάσισαν να κινηθούν προς τη Φλόριντα. Σε ηλικία 20 ετών τα παράτησε όλα και πήρε τα υπόλοιπα χρήματα από τα δίδακτρα και έτσι άνοιξε ένα από τα πρώτα του εστιατόρια.



Όπως λέει ο ίδιος ελέγχει πάντα τα τρόφιμα και δοκιμάζει πάντα τα πιάτα.

«Πάντα ελέγχω τα τρόφιμα. Το γραφείο μου είναι πάνω από την δοκιμαστική κουζίνα, η οποία είναι επίσης πάνω από ένα από τα εστιατόριά μου, έτσι συνεχώς εργαζόμαστε για τα τρόφιμα. Μερικές φορές φέρνουν φαγητό στο γραφείο μου και ένα μενού από 3-4 πιάτα. Πολλές φορές καλώ τους φίλους για γευσιγνωσία. Ταξιδεύω συνήθως μαζί με την ομάδα των σεφ όπου πάμε στα εστιατόρια και στην τοπική λαϊκή αγορά για να δοκιμάσουμε τα τρόφιμα. Η γευσιγνωσία διαρκεί περίπου το 25% του χρόνου μας σε εβδομαδιαία βάση. Πάντα προσπαθούμε να καινοτομήσουμε με τα τρόφιμα και να δοκιμάσουμε συνεχώς νέα πράγματα».



Και συνεχίζει: «Ξεκινάω τη μέρα μου στις 6:30. Αρχίζω με το πρωινό και λίγο αργότερα πηγαίνω στην δοκιμαστική κουζίνα όπου δοκιμάζω γύρω στα 15 με 20 πιάτα.

Πάντως παρά το γεγονός ότι τρώει σχεδόν όλη μέρα, ο Sam Fox λέει στο Business Insider ότι δεν είναι ιδιαίτερα παχύς και ο λόγος είναι ότι μπορεί να τρώει σαν τρελός 5-6 μέρες κι άλλες 5-6 να μην τρώει τόσο πολύ. Επίσης γυμνάζεται συστηματικά, περίπου 4 μέρες την εβδομάδα.



Όσο για το ποιο είναι το αγαπημένο τους φαγητό; Η πίτσα. Μπορεί να φάει μια ολόκληρη πίτσα μόνος του.



Τέλος, o Sam Fox αναφέρεται στο πιο καλό αλλά και στο πιο άσχημο μέρος της δουλειάς του:

«Το καλύτερο μέρος της δουλειάς μου είναι όταν ασχολούμαι με όλους τους επισκέπτες και η δημιουργία ενός ωραίου περιβάλλοντος για τους υπαλλήλους μας. Ξυπνάω καθημερινά ευγνώμων. Υπάρχει και το άσχημο κομμάτι, αυτό των ταξιδιών. Τα ταξίδια είναι πολύ συχνά, παράλληλα με το γεγονός ότι τα εστιατόρια λειτουργούν 7 ημέρες την εβδομάδα, συνεπώς υπάρχει ελάχιστος ελεύθερος χρόνος για να δω την οικογένειά μου».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.