Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Ταξίδι στην «πράσινη περιοχή της Ευρώπης»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απόδραση στην περιφέρεια του Abruzzo κοντά στη Ρώμη.

Μια μοναδικής ομορφιάς περιοχή κεντρικά και νότια της ιταλικής χερσονήσου αντικρίζει την Αδριατική και την ακολουθεί κατά μήκος 150 χιλιομέτρων παραλιών και βράχων. Συνορεύοντας στα ανατολικά με την Αδριατική και στα δυτικά με τα Απέννινα, είναι μια από τις πιο ορεινές περιοχές στην Ιταλία και βρίσκεται περίπου 80 χιλιόμετρα μακριά από την Ρώμη. Έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο πράσινες περιοχές της Ευρώπης, καθώς και «η πιο πράσινη», και μαγεύει τον επισκέπτη που φτάνει στα χωριά και τις πόλεις της.

Η περιοχή χωρίζεται σε τέσσερις επαρχίες: L'Aquila, Teramo, Pescara και Chieti. Οι ποταμοί της περιοχής αν και είναι πολλοί ωστόσο είναι όλοι εποχιακοί εκτός από τους μεγαλύτερους δηλαδή τον Πεσκάρα και τον Σάνγκρο.

Ένα από τα πιο γνωστά μέρη στην περιφέρεια του Abruzzo είναι το «Εθνικό Πάρκο του Abruzzo» όπου επιβιώνουν σπάνια δείγματα Μεσογειακής πανίδας και χλωρίδας. Αυτό που θα αντικρίσει κανείς στο Abruzzo και θα εντυπωσιαστεί είναι ούτως ή άλλως τα εθνικά πάρκα και οι προστατευόμενες φυσικές περιοχές. Υπάρχουν τρία εθνικά πάρκα, ένα περιφερειακό πάρκο και 38 προστατευόμενα καταφύγια. Αυτά εξασφαλίζουν την επιβίωση του μεγάλου ποσοστού των ζωντανών ειδών της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένων και κάποιων σπάνιων ειδών, όπως το αγριόγιδο Abruzzo και η καφέ αρκούδα στα Απέννινα.

Το κλίμα της περιοχής ποικίλει, αφού είναι θερμό και ξηρό στην ακτή και αλπικό στο ορεινό εσωτερικό. Οι μεγάλοι δρόμοι και οι εκτεταμένες σιδηροδρομικές γραμμές συνδέουν την περιοχή με τα νότια, δυτικά και βόρεια της Ιταλίας αλλά και με την υπόλοιπη Ευρώπη. Μια εκδρομή με το τρένο αποτελεί μια μοναδική εμπειρία στην περιοχή.

Στην περιφέρεια του Abruzzo εκτός από την επαφή με τη φύση και τη γνωριμία με τα σπουδαία φυσικά πάρκα έχει κανείς την ευκαιρία να γνωρίσει όμορφες πόλεις, αξιοθέατα και εκκλησίες της εποχής της Αναγέννησης.

Το Abruzzo είναι επίσης ιδανικός προορισμός όλες τις εποχές του χρόνου. Το σκι και η περιπέτεια το χειμώνα στα Απέννινα Όρη αλλά και η εντυπωσιακή εικόνα το καλοκαίρι από τα πράσινα δάση οξιάς και τα ατελείωτα λιβάδια κάνουν τα βουνά του Abruzzo πραγματικά ακαταμάχητα.

Από την άλλη, η εικόνα της Αδριατικής και η γαλήνη της θάλασσας κερδίζουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Διάσπαρτα χωριά στις κορυφές των λόφων, κάστρα και μεσαιωνικά μοναστήρια, μοναδικές γεύσεις και γαστρονομικές παραδόσεις, όμορφες παραλίες και γαλανά νερά είναι μερικοί από τους πολύ καλούς λόγους να οργανώσει κανείς ένα ταξίδι στην περιοχή…

Σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες και παραδοσιακά καταλύματα, γεύσεις και αρώματα μαζί με την φιλοξενία των κατοίκων αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό! Οι εικόνες εξάλλου μιλούν από μόνες τους…
































Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.