Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Μικρόψυχες πράξεις πολιτικών αντρών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η μικροπολιτική στα απολύτως γελοιωδέστατά της.

Λένε ότι η πολιτική ακροβατεί συχνά μεταξύ σοβαρότητας και αστειότητας, αν και εδώ θα μιλήσουμε για πραγματικά μικρόψυχες πράξεις ηγετών που πέρασαν στην ιστορία της μικροπολιτικής ταπεινότητας.

Πολιτικοί άντρες που αποφασίζουν καθημερινά για λογαριασμό εκατομμυρίων ανθρώπων δηλαδή, παίρνοντας τα έθνη στις πλάτες τους, δεν βγάζουν κάθε φορά τον καλύτερό τους εαυτό, δημιουργώντας εκρηκτικά αστείες καταστάσεις πολιτικής ευτέλειας.

Που καταφέρνουν φυσικά να γίνουν φάροι μικροπρέπειας!

Ο Νίξον κήρυξε τον πόλεμο στα ναρκωτικά για να υπονομεύσει μαύρους και χίπις



Η μεγαλοψυχία δεν περιλαμβανόταν στις ψυχικές αρετές του διαβόητου αμερικανού προέδρου, καθώς η μικροψυχία του ήταν παροιμιώδης ήδη από την περίοδο της διακυβέρνησής του. Η λίστα του με τους «εχθρούς» και τα παλικάρια του που έβαζε να ξεθάψουν όλες τις βρομιές των αντιπάλων του άφησαν ζοφερή παρακαταθήκη στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα.

Αν και η πλέον μικρόψυχη πράξη του ήταν ο «πόλεμος κατά των ναρκωτικών» που κήρυξε, καθώς τα κίνητρά του μόνο ευγενή δεν ήταν: αντί να αναπτύξει δηλαδή ένα πρόγραμμα που θα τα έβαζε με την πραγματική μάστιγα του εθισμού, ο Νίξον έβλεπε τον πόλεμό του αποκλειστικά κα μόνο ως τρόπο να υπονομεύσει τις κοινότητες των Αφρο-αμερικανών και των παιδιών των λουλουδιών. Ήταν γνωστό εξάλλου ήδη από το 1968 ότι ο αμερικανός πρόεδρος είχε ψύχωση με δυο πληθυσμιακές ομάδες του εσωτερικού, τους μαύρους Αμερικανούς και τους αριστερούς με τα αντιπολεμικά αισθήματα.

Καθώς λοιπόν δεν μπορούσε να απαγορεύσει το να είσαι μαύρος ή αριστερός, σκέφτηκε να τα βάλει με το αγαπημένο ψυχαγωγικό ναρκωτικό των ΗΠΑ, τη μαριχουάνα, κι αυτό για να μπει στο μάτι των προαιώνιων εχθρών του. Ο πρώην επικεφαλής της εσωτερικής πολιτικής του Νίξον, John Ehrlichman, που πήγε στη φυλακή για το Σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ, επιβεβαίωσε το 1994 την εμμονή του προέδρου με τους μαύρους, τους χίπις και τους αριστερούς, χαρακτηρίζοντάς τον ρατσιστή, παρανοϊκό και μικρόψυχο…

Ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ λάτρευε να πειράζει τον Χέρμπερτ Χούβερ



Ο 31ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Χέρμπερτ Χούβερ, είναι άλλος ένας πρόεδρος που δεν λατρεύεται ακριβώς από το αμερικανικό κοινό, μια αλήθεια που επικρατούσε ήδη από την εποχή της διακυβέρνησής του και έβρισκε φυσικά σύμφωνο και τον διάδοχό του, Φραγκλίνο Ρούσβελτ, που τον θεωρούσε σχετικά ανόητο. Κι έτσι τον είχε συνεχώς απέναντι και όχι πάντα για τους σωστούς λόγους: ακόμα και πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, ο Ρούσβελτ προσπαθούσε να γκρεμίσει την κληρονομιά του Χούβερ αρνούμενος να υποστηρίξει τα σχέδια της κυβέρνησης του τελευταίου μπας και τέλειωνε ποτέ η Μεγάλη Ύφεση.

Παρά το γεγονός ότι αυτές οι διαφορές ήταν κυρίως ιδεολογικές, ο Ρούσβελτ απέδειξε την πολιτική του μικρότητα στις περιπέτειες του Φράγματος Χούβερ, το οποίο το 1933 θέλησε επίτηδες να το μετονομάσει για να σβήσει έτσι τον προκάτοχό του από τον αμερικανικό χάρτη! Με φιρμάνι του Λευκού Οίκου και για καθαρά προσωπικούς λόγους, ο Ρούσβελτ, που μισούσε θανάσιμα και τον Χούβερ και όσα αυτός πρέσβευε, όταν εγκαινίαζε το Φράγμα Χούβερ δεν δίστασε να υπαινιχθεί πως «αυτό το τεράστιο επίτευγμα της μηχανικής δεν θα πρέπει να φέρει το όνομα κανενός ανθρώπου», αφήνοντάς το προσωρινά χωρίς όνομα!

Αν και τελευταίος θα γελούσε τελικά ο Χούβερ, καθώς μετά τον θάνατο του Ρούσβελτ, ο Χάρι Τρούμαν υπέγραψε το 1947 ένα διάταγμα που έδινε και πάλι επισήμως στο φράγμα το όνομα του Χούβερ…

Ο Λίντον Τζόνσον βοήθησε τον Νίξον να κερδίσει την προεδρία για τον πλέον γελοίο λόγο



Είναι γνωστό ότι κάθε πολιτικός ηγέτης που απέρχεται από τα αξιώματά του προσπαθεί να διασφαλίσει ότι η εξουσία θα παραμείνει στα χέρια του κόμματός του, αν και ο Λίντον Τζόνσον δεν το ασπαζόταν αυτό. Κι έτσι όταν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών (και αντιπρόεδρος του Τζόνσον) Χιούμπερτ Χάμφρεϊ υπαινίχθηκε ότι ο Πόλεμος του Βιετνάμ ήταν άσκοπος, ο απερχόμενος πρόεδρος αποφάσισε να παραδώσει την προεδρία στους Ρεπουμπλικανούς!

Ο εγωμανής Τζόνσον θεωρούσε όσους ασκούσαν κριτική στα αιματοβαμμένα χρονικά των ΗΠΑ στο Βιετνάμ προδότες και κομμουνιστές, γι’ αυτό και δεν συγχώρεσε στον Χάμφρεϊ την αναίδειά του. Αντιθέτως, διέδιδε τώρα ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών ήταν ένας αναξιόπιστος και δειλός άντρας και αρνήθηκε μάλιστα να τον βοηθήσει στην προεκλογική του κούρσα. Στα πολιτική πηγαδάκια εξομολογούνταν μάλιστα ότι ο Νίξον θα ήταν καλύτερος για τον Λευκό Οίκο.

Με την αμέριστη υποστήριξη του πολιτικού του αντιπάλου, ο Νίξον ενθρονίστηκε στο τιμόνι των ΗΠΑ για τα επόμενα οχτώ χρόνια…

Ο Λόρδος Άσκροφτ συνδέει για πάντα τα γεννητικά όργανα του Ντέιβιντ Κάμερον με ένα πεθαμένο γουρούνι



Ήταν το 2015 όταν οι διαδηλωτές κατά των πολιτικών του Συντηρητικού Κόμματος του Ντέιβιντ Κάμερον άρχισαν να φορούν μάσκες γουρουνιών στις πορείες διαμαρτυρίας, θυμίζοντας σε όλους τις αποκαλύψεις του Λόρδου Μάικλ Άσκροφτ, πρώην αντιπροέδρου του Συντηρητικού Κόμματος και ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο ζάμπλουτος πολιτικός, που είχε βοηθήσει ιδιαιτέρως με το αμέτρητο χρήμα του την εκλογή του Κάμερον το 2010, έγραψε μια δική του «βιογραφία» για τον πρωθυπουργό της Αγγλίας, στην οποία υπαινίχθηκε ότι ο Κάμερον είχε κάνει κάποτε σεξ με το κομμένο κεφάλι ενός γουρουνιού!

Η επικών προδιαγραφών κόντρα μεταξύ Άσκροφτ και Κάμερον κλιμακώθηκε λοιπόν στο λιβελογράφημα του Λόρδου, που ήθελε τον Κάμερον χρήστη ναρκωτικών και μέλος μυστικιστικών φοιτητικών κοινοτήτων, σε μια «απόκρυφη τελετουργία» των οποίων ο Κάμερον είχε τοποθετήσει τα γεννητικά του όργανα σε μια γουρουνοκεφαλή. Παρά το γεγονός ότι ο ισχυρισμός είναι πιθανότατα ψευδής και το πόνημα σωστό λιβελογράφημα, θυμίζοντας τακτικές λασπολογίας άλλων εποχών, το τέχνασμα λειτούργησε και με το παραπάνω, καθώς πολλοί πιστεύουν πια ότι ο πρωθυπουργός της Αγγλίας είχε βεβηλώσει άλλοτε ένα γουρούνι…

Εκτός συναγωνισμού: ο Τζένγκις Χαν σκότωσε τους πάντες για ασήμαντη αφορμή



Ο πλέον αιμοβόρος κατακτητής του κόσμου πριν μετατραπεί στον φοβερό και τρομερό στρατηλάτη ήταν άλλος ένας τοπικός μογγόλος πολέμαρχος, ο οποίος ξαπέστειλε κάποια στιγμή ένα διπλωματικό καραβάνι για σύναψη σχέσεων με βασίλειο της κεντρικής Ασίας. Όταν λοιπόν έφτασαν στα αυτιά του τα νέα για τον θάνατο της αποστολής του, η εκδίκηση θρονιάστηκε στο κεφάλι του και τίποτα δεν θα στεκόταν εμπόδιο στον ανηλεή δρόμο του.

Η ολική καταστροφή του βασιλείου θα κρατούσε τρία ολόκληρα χρόνια, καθώς τόσο του πήρε για να σκοτώσει κάθε άντρα, γυναίκα και παιδί. Στην πόλη Νισαπούρ, ο Χαν εκδήλωσε και πάλι την εκδικητική του μανία, εξοντώνοντας όχι μόνο τον ανθρώπινο πληθυσμό αλλά και κάθε έμβιο ον: τα ζώα κτηνοτροφίας, τα σκυλιά και τις γάτες, αλλά και ό,τι άλλο μπόρεσαν να βρουν οι μογγόλοι στρατιώτες του. Κάπου 36 μήνες μετά, ένα μεγάλο τμήμα της περσικής αυτοκρατορίας είχε εξαφανιστεί από τον χάρτη.

Κατά τις αναφορές, ο Τζένγκις Χαν δεν ήθελε ποτέ τον πόλεμο με τους γείτονές του, καθώς το μόνο που αποζητούσε ήταν οι εμπορικές σχέσεις με τα γύρω βασίλεια. Και ήταν μάλιστα ο φόνος των απεσταλμένων του που θα τον έκανε να εξολοθρεύσει τα πάντα σε μια ακτίνα 1.600 χιλιομέτρων, μην αφήνοντας κανέναν ζωντανό για να ανταλλάζει αγαθά…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.