Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Πώς είναι η φτώχεια στη Νέα Υόρκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι Τράπεζες Τροφίμων και οι ουρές απόγνωσης.

Γιατί η πείνα και γενικά η εξαθλίωση που αποτελεί ένα τα αυξημένα προβλήματα της Νέας Υόρκης, περνά τόσο απαρατήρητο; Την απάντηση δίνει η φωτογράφος από το Μπρούκλιν Joey O’Loughlin, η οποία σημειώνει ότι απλά δε φαίνεται όπως οι άνθρωποι νομίζουν ότι είναι.

«Οι εικόνες της κατάθλιψης στην εποχή μας είναι πια ξεπερασμένες. Ακριβώς επειδή κάποιος περνά σκληρές στιγμές, δε σημαίνει ότι ενδιαφέρεται πώς να παρουσιάσει τον εαυτό του ή την οικογένειά του στον κόσμο», λέει η O’Loughlin.

Από το 2012, οπότε η Τράπεζα Τροφίμων της Νέας Υόρκης της ανέθεσε τη φωτογράφιση κάποιων χώρων που διατηρεί, η O’Loughlin προσπαθεί να εργαστεί για τη δημιουργία σύγχρονων και ανθρώπινων πορτρέτων από «τους πεινασμένους Νεοϋορκέζους και στα όσα βασίζονται για να επιβιώσουν». Τα τελευταία χρόνια, η ίδια έχει επισκεφτεί πάνω από 40 χώρους σίτισης απόρων, σε διαφορετικούς δήμους, ακόμα και τα μεγάλα κέντρα σίτισης που μοιάζουν με super market που τα «τρέχουν» φιλανθρωπικές οργανώσεις.

«Όταν λέω στον κόσμο ότι ετοιμάζω ένα πρότζεκτ για την πείνα στη Νέα Υόρκη, αμέσως σκέφτονται άστεγους. Οι τράπεζες τροφίμων είναι χώροι όπου ο καθένας μπορεί να παραλάβει τη σακούλα με τα είδη πρώτης ανάγκης, σε καθημερινή βάση. Είναι μια σανίδα σωτηρίας για τους εκατοντάδες κατοίκους της πόλης που είναι ιδιαίτερα φτωχοί εργαζόμενοι και άνεργοι…».


























Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.