Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ και τις φορολογικές δηλώσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανατροπές στα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών για κατάργηση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών και εφαρμογή ενός νέου φόρου ακινήτων που θα υπολογίζεται με βάση τις πραγματικές τιμές της κτηματαγοράς προανήγγειλε ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο υπουργός παραδέχθηκε εξάλλου ότι η έναρξη της περιόδου υποβολής των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις αρχές Φεβρουαρίου, έχει καθυστερήσει πάρα πολύ με ευθύνη του ίδιου του υπουργείου και τοποθέτησε πλέον τη χρονική αφετηρία της περιόδου υποβολής των δηλώσεων στις 15 Μαρτίου, τη δε καταληκτική ημερομηνία της περιόδου αυτής στις 15 Μαΐου.

Προανήγγειλε δηλαδή ήδη από τώρα καθυστέρηση 45 ημερών στην έναρξη της περιόδου υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων και μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής κατά 15 μέρες.

Σε συνέντευξή του στη χθεσινή πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Αλεξιάδης αποκάλυψε ουσιαστικά, ότι η ηγεσία του υπουργείου εγκαταλείπει, τουλάχιστον για το τρέχον έτος, το σχέδιο της για κατάργηση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και αντικατάστασή του με ένα άλλο σύστημα προσδιορισμού των φορολογητέων αξιών των ακινήτων βάσει των πραγματικών τιμών της αγοράς. Προς το παρόν, όπως προκύπτει από τα όσα διευκρίνισε ο κ. Αλεξιάδης, δεν εγκαταλείπεται και το άλλο σχέδιο για την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με ένα νέο φόρο ακινήτων.

Όμως στην πορεία είναι πολύ πιθανό πλέον να ανατραπεί και αυτό το σχέδιο και εν τέλει να νομοθετηθούν απλές τροποποιήσεις στις κλίμακες και τους συντελεστές του ισχύοντος σήμερα ΕΝΦΙΑ, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι απώλειες εσόδων που θα προκύψουν από την εφαρμογή των νέων μειωμένων κατά 4% έως και 38% αντικειμενικών αξιών ακινήτων στον υπολογισμό του φόρου και να διασφαλιστεί και για το 2016 ο στόχος της είσπραξης 2,65 δισ. ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.