Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Σε ένα χρόνο ολοκληρώνεται το διευρωπαϊκό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πριν το Πάσχα θα δοθεί σε κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος ως την Σπάρτη.

Σε ένα χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί το διευρωπαϊκό οδικό δίκτυο σε όλη την Πελοπόννησο, τόνισε σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες. Ο κ. Δέδες επιθεώρησε σήμερα τα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού, στο Ξυλόκαστρο και στην Ακράτα, καθώς και του Μορέα στην Μεγαλόπολη, την Πελλάνα και την περιμετρική της Καλαμάτας.

Ειδικότερα, ο κ. Δέδες, μιλώντας αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι το Μάρτιο του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί ο νέος αυτοκινητόδρομος της Ολυμπίας Οδού ως την Πάτρα κι ως το προσεχές φθινόπωρο θα έχουν δημοπρατηθεί όλα τα τμήματα της εθνικής οδού Πάτρα - Πύργος.

Επιπλέον, στο δημαρχείο Μεγαλόπολης, ο γ.γ. Υποδομών ενημέρωσε την δημοτική αρχή για την έναρξη την επόμενη εβδομάδα, των έργων της συνδετήριας οδού του αυτοκινητοδρόμου του Μορέα με την περιφερειακή οδό Μεγαλόπολης, που λόγω των αρχαιοτήτων έχουν διακοπεί για περισσότερο από πέντε έτη.

Ο κ. Δέδες επιθεώρησε τις εργασίες που εκτελούνται στον αυτοκινητόδρομο Λεύκτρο - Σπάρτη και ενημερώθηκε για τις τελευταίες εργασίες που εκτελούνται σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου, στις νέες γέφυρες του Ευρώτα στην περιοχή του Καστορίου και στον κόμβο της Σπάρτης. Επίσης, προήδρευσε σύσκεψης στο εργοτάξιο της Πελλάνας και ανακοίνωσε ότι πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος ως την Σπάρτη, ενώ τον προσεχή Σεπτέμβριο θα παραδοθεί και η περιμετρική της Καλαμάτας.

Ακόμη, τόνισε ότι ο αυτοκινητόδρομος του Μορέα, αν και η σύμβασή του είναι η τελευταία που αναθεωρήθηκε, θα είναι ο πρώτος από τους πέντε εν εξελίξει αυτοκινητοδρόμους που θα ολοκληρωθεί στο σύνολό του, και πρόσθεσε ότι το κράτος δεν έχει οφειλές στους παραχωρησιούχους και υπάρχει ομαλή ροή χρηματοδότησης.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας Υποδομών υπογράμμισε ότι σύντομα θα εφαρμοστεί η αναλογική πληρωμή διοδίων, και σε συνδυασμό με τα εκπτωτικά πακέτα που εξασφάλισε το υπουργείο κατά την διαπραγμάτευση αναθεώρησης της σύμβασης, θα ωφεληθούν τα μέγιστα οι πολίτες της Πελοποννήσου και όλοι όσοι θα χρησιμοποιούν τον αυτοκινητόδρομο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.