Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Πέντε φωτογραφίες που αποκαλύπτουν τη θέση της γυναίκας στον κόσμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απιστία, ομορφιά, βία, προκαταλήψεις, μεγαλείο ψυχής.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πέντε δημοσιογράφοι του BBC, μοιράζονται πέντε φωτογραφίες που απεικονίζουν το πώς οι γυναίκες συχνά αντιμετωπίζονται σε διαφορετικά μέρη, ανά τον κόσμο.

Ένα κινέζικο γεύμα:



Μια φωτογραφία ενός λουκούλλειου γεύματος, έγινε αυτό που λέμε talk of the town στην Κίνα, τον Φεβρουάριο. Μια γυναίκα, από την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, τη Σαγκάη, ταξίδεψε σε ένα χωριό της επαρχίας Jiangxi προκειμένου να συναντήσει για πρώτη φορά τους γονείς του αγοριού της. Απόλαυσαν μαζί το γεύμα τους που έγινε μάλιστα και με αφορμή τον εορτασμό της Κινεζικής πρωτοχρονιάς. Και τότε, πήγαν όλα στραβά.

«Όταν είδα το φαγητό τους, ήθελα να κάνω εμετό. Ήταν 100 φορές χειρότερο από αυτό που φανταζόμουν. Δεν μπορούσα να το δεχτώ», σχολίασε στη σχετική φωτογραφία που ανέβασε στα social media. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι εγκατέλειψε το αγόρι της.

Το «ακατάλληλο γεύμα», συγκέντρωσε χιλιάδες σχόλια και έπειτα από λίγες ημέρες τα τοπικά μίντια ανέφεραν ότι η είδηση ήταν ψεύτικη – είναι δύσκολο να αποδείξεις τη γνησιότητά της, αλλά όπως και να ‘χει η είδηση προκάλεσε σύγχυση. Η γυναίκα κατηγορήθηκε για σνομπισμό και πολλοί χρησιμοποίησαν την ιστορία για να περιγράψουν το χάσμα μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών. Αλλά τα σχόλια των αναγνωστών ήταν που εξέθεσαν το θέμα «γυναίκα». Πολλοί αναφέρθηκαν στην ηλικία της, 27 ετών, γράφοντας ότι ήταν «γυναίκα στο περιθώριο, στο ράφι». Στην Κίνα, γράφει το BBC, ασκείται έντονη πίεση στις γυναίκες να παντρευτούν πριν την ηλικία των 25, οπότε υπήρχε διάχυτο το συναίσθημα ότι η γυναίκα δεν θα έπρεπε να είναι τόσο επιλεκτική.

Οι ελληνιδες γιαγιάδες:



Τον περασμένο Οκτώβριο, το γύρο του διαδικτύου έκανε μια εικόνα που δείχνει τρεις γιαγιάδες από τη Λέσβο, καθισμένες σε παγκάκι, εκ των οποίων η μία έχει πάρει στην αγκαλιά της ένα μωρό και το ταΐζει με το μπιμπερό. Δίπλα τους στέκεται η μαμά του, μία νεαρή μετανάστρια. Η φώτογραφία ανήκει στον Λευτέρη Παρτσάλη και έγινε viral μέσα σε χρόνο μηδέν.

Οι τρεις γιαγιάδες κάθονταν σε παγκάκι. Το σπαρακτικό κλάμα ενός βρέφους δεν θα μπορούσε να τις αφήσει ασυγκίνητες. Μόλις είχε βγει από τη βάρκα με τη μητέρα του και τον πατέρα του. Η 83χρονη Μηλίτσα Καμβύση, η 89χρονη Ευστρατία Μαυραπίδη και η 85χρονη ξαδέρφη της Μαρίτσα Μαυριπίδη ανέλαβαν δράση. Η φωτογραφία αντικατοπτρίζει τη δύναμη, το κουράγιο και την προσγειωμένη συμπεριφορά που συνδέουν οι Έλληνες με τις γιαγιάδες, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν περάσει μια ζωή γεμάτη πολέμους, εμφυλίους, δικτατορίες και, τώρα, οικονομική κρίση.

Απιστία στην Κολομβία:



Η Κολομβιανή Adalia Brinez, εντόπισε τον άντρα της να κινείται με το αυτοκίνητό του στους δρόμους της γενέτειράς τους, μαζί με την ερωμένη του. Αυτό που έκανε ήταν να σταματήσει το όχημα στη μέση του δρόμου. Η παθιασμένη αντιπαράθεση - καταγράφηκε σε βίντεο- δείχνει την απατημένη σύζυγο να ξεσπά με οργή κατά του άντρα της, Luiz Diaz παροτρύνοντάς τον να «πετάξει την @@@ από το αυτοκίνητο».

Αρχικά η γυναίκα δέχεται έντονες επικρίσεις για το γεγονός ότι προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο, αλλά αργότερα το πλήθος παίρνει το μέρος της καθώς εκείνη εξηγεί την απιστία του συζύγου της και παρελαύνει στον δρόμο με τον παράνομο δεσμό του και μάλιστα με το αυτοκίνητο που έχει εκείνη πληρώσει.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το 82% των ανδρών και το 42% των γυναικών στην Κολομβία παραδέχεται πως έχει υπάρξει άπιστος τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του (έρευνα της El Tiempo).

Ξυλοδαρμός σε εμπορικό κέντρο στη Σαουδική Αραβία:



Μέλος της θρησκευτικής αστυνομίας της Σ. Αραβίας, βιντεοσκοπήθηκε πριν περίπου ένα μήνα, να γρονθοκοπεί μια γυναίκα μπροστά από ένα εμπορικό κέντρο, στην πόλη Riyadh. Για το περιστατικό δεν δίνονται περαιτέρω εξηγήσεις για το λόγο του ξυλοδαρμού της γυναίκας, ωστόσο αργότερα έγινε γνωστό ότι η συγκεκριμένη είχε αρνηθεί, λίγα λεπτά νωρίτερα, να καλύψει το πρόσωπό της και να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις.

Στο βίντεο, η γυναίκα είναι πεσμένη στο έδαφος να κλαίει ενώ το πλήθος καλεί τον αστυνομικό να σταματήσει να τη χτυπά. Μάλιστα, όταν ένας άντρας φωνάζει «άφησέ την, θα πεθάνει», ο ένστολος απαντά «νοιαζόμαστε για εκείνη περισσότερο από εσένα». Το βίντεο προκάλεσε οργή στο υπερσυντηρητικό βασίλειο, όπου οι γυναίκες απαγορεύονται να οδηγούν αυτοκίνητο ή να φεύγουν από το σπίτι ασυνόδευτες.

Μοντέλο plus-size:



Φέτος, για πρώτη φορά, στο εξώφυλλο του θρυλικού περιοδικού Sports Illustrated, φιλοξενήθηκε το plus-size μοντέλο, Ashley Graham. «Αυτό το εξώφυλλο είναι για κάθε γυναίκα που αισθάνεται ότι δεν είναι όμορφη εξαιτίας του μεγέθους της», έγραψε η Graham στο Instagram, όπου έχει 1,4 εκατ. followers.

Το εξώφυλλο της Graham έγινε μετά από μεγάλη πίεση από γυναίκες όλων των μεγεθών και όλων των τύπων σωμάτων να υπάρξει μια μεγαλύτερη ευελιξία στα πρότυπα ομορφιάς στη βιομηχανία του θεάματος και της μόδας. Φυσικά, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη, ωστόσο η αρχή έγινε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.