Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Καταγγέλλουν «Big Brother» σε δημοτικό σχολείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου Αρχανών καταγγελία για την ύπαρξη εγκατάστασης και λειτουργίας καμερών ασφαλείας, στο χώρο του σχολείου, χωρίς να έχει δοθεί η συγκατάθεση τους.

Για το θέμα αυτό έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση του συλλόγου, για αύριο το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου στις Αρχάνες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η αναφορά-καταγγελία έχει κοινοποιηθεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς εκπαίδευσης αλλά και στο δήμο.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τοποθετήθηκε και τέθηκε σε λειτουργία σύστημα βιντεοεπιτήρησης από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας, χωρίς να έχει προηγηθεί, όπως υποστηρίζεται, η προβλεπόμενη διαβούλευση με τους γονείς.

Στην αναφορά επισημαίνεται ότι δεν ζητήθηκε καν η γνώμη του διδακτικού προσωπικού.

«Από τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση του συστήματος (αυθαίρετα και χωρίς την απαραίτητη διαβούλευση με τους γονείς, τον σύλλογο διδασκόντων, πιθανώς την σχολική σύμβουλο, κάποιον ειδικό ψυχολόγο κλπ) προκύπτει ότι ουδέποτε δόθηκε η βαρύνουσα σημασία στις συνέπειες εγκατάστασης του συστήματος στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών. Ως αποτέλεσμα είναι να παρουσιάζονται ήδη οι αρνητικές επιπτώσεις στους μαθητές, οι οποίοι παίζουν και κινούνται στους χώρους του σχολείου, υπό ψυχολογική πίεση, γνωρίζοντας ότι «τους βλέπει ο διευθυντής από τις κάμερες», αναφέρεται στην καταγγελία.

Σύμφωνα με την αναφορά, το σύστημα έχει θεαθεί κατ' επανάληψη να λειτουργεί και τις ώρες λειτουργίας του σχολείου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.