Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Ο τρόπος που διαχειρίζεστε έναν χωρισμό λέει πολλά για τον χαρακτήρα σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που ο άντρας με τον οποίο είμαι ερωτευμένη, μου ζήτησε να χωρίσουμε!» Είναι μια φράση την οποία ποτέ καμία γυναίκα δεν έχει ξεστομίσει, έτσι δεν είναι; Και φυσικά είναι απολύτως κατανοητό.

Όμως νέα έρευνα διαπιστώνει ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε έναν χωρισμό, υποδηλώνει πολλά για τον χαρακτήρα μας.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Personality and Social Psychology Bulletin, εμπλέκει μια σειρά από πέντε μελέτες στις οποίες οι ερευνητές μελέτησαν 891 άτομα, την προσωπικότητά τους αλλά και τον τρόπο που διαχειρίζονται μια απόρριψη (πραγματική και υποθετική). Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν επίσης να αναφέρουν την αντίδρασή τους όταν κάποιος τους ζήτησε να χωρίσουν.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι εκείνοι οι άνθρωποι για τους οποίους οι περισσότεροι έχουν την αντίληψη ότι είναι σκληροί και με τετράγωνη λογική, δυσκολεύτηκαν να κάνουν το επόμενο βήμα μετά από έναν χωρισμό. Θεώρησαν ότι ο χωρισμός τους στοίχειωσε και σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, πέρασαν μέχρι και πέντε χρόνια για να προχωρήσουν σε νέα σχέση.

Ακόμη χειρότερα: αυτά τα αισθήματα απόρριψης μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και προβλήματα στις μελλοντικές σχέσεις, δεδομένου ότι οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μερικοί άνθρωποι πιστεύουν πώς τους απέρριψαν επειδή έχουν πολλά ελαττώματα. Ως εκ τούτου, ανησυχούν διαρκώς με αποτέλεσμα όλες οι επόμενες σχέσεις τους να είναι χαοτικές!

Σε κάθε περίπτωση, αν μόλις βγήκατε από μία σχέση και βιώνετε τον χωρισμό, είναι σημαντικό να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Το γεγονός ότι δεν προχωρήσατε ως ζευγάρι με ένα συγκεκριμένο άτομο δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάτι λάθος με ‘σας. Σημαίνει απλά ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν προοριζόταν για εσάς και κάποιος άλλος θα σας χτυπήσει την πόρτα σύντομα.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.