Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Τροπολογία για την αναστολή πώλησης «κόκκινων» δανείων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τροπολογία για την αναστολή πώλησης των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων και των επιχειρηματικών δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων κατατέθηκε στη βουλή, στο σχέδιο νόμου «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Εξωτερικών και Απόδημων του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας για συνεργασία σε θέματα Ε.Ε." του Υπουργείου Εξωτερικών».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την τροπολογία, παρατείνεται εκ νέου, έως την 15η Απριλίου 2016 η αναστολή για την εφαρμογή της δυνατότητας πώλησης και μεταβίβασης από πιστωτικά ιδρύματα σε πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα καθώς και σε Εταιρίες Μεταβίβασης Απαιτήσεων, απαιτήσεων σε καθυστέρηση που απορρέουν από τις αναφερόμενες δανειακές συμβάσεις.
Με την προτεινόμενη τροποποίηση συγκεκριμένης διάταξης του νόμου 4354/2015 (ΦΕΚ Α' 176), παρατείνεται η περίοδος της εξαίρεσης από την πώληση σε Εταιρείες Μεταβίβασης Απαιτήσεων από Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (Ε.Μ.Α.Μ.Ε.Δ.) συγκεκριμένων κατηγοριών δανείων, μέχρι τη θέσπιση του κατάλληλου ρυθμιστικού πλαισίου.

Η προτεινόμενη διάταξη

Η προτεινόμενη διάταξη αναφέρει τα εξής:

Άρθρο ...............«Ρυθμίσεις θεμάτων περί μη εξυπηρετούμενων δανείων- ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ του ν. 4354/2015 (Α' 176)»
1. Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 9 του άρθρου 3 του Α' Κεφαλαίου του Ν. 4354/2015 (Α' 176) όπως αυτό τροποποιήθηκε με την παράγραφο 3 του άρθρου Τρίτου του ν. 4366/2016 (ΦΕΚ Α' 18) τροποποιείται ως ακολούθως:

«Η εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου αναστέλλεται ως προς τις καταναλωτικές δανειακές συμβάσεις, τις συμβάσεις με υποθήκη ή με προσημείωση υποθήκης πρώτης κατοικίας και τα δάνεια και τις πιστώσεις προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, όπως αυτές ορίζονται από τη σύσταση 2003/361/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 6ης Μαΐου 2003 (Επίσημη Εφημερίδα L124/20.5.2003), καθώς και τα δάνεια με εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, μέχρι την 15η Απριλίου 2016».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.