Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Επίσχεση εργασίας στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι ειδικευόμενοι γιατροί δεν έχουν πληρωθεί τις εφημερίες.

Σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει από την 1η Μαρτίου οι ειδικευόμενοι γιατροί του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, λόγω καθυστέρησης της καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών.

«Τους τελευταίους τέσσερις μήνες εφημερεύουμε απλήρωτοι» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, σημειώνοντας ότι σε όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία (στρατιωτικά και μη), η αποπληρωμή των εφημεριών του Νοεμβρίου τουλάχιστον έχει ολοκληρωθεί. Κάνουν λόγο για απαξίωση, αναφέροντας ότι η αμοιβή του ειδικευόμενου γιατρού για μια εφημερία αντιστοιχεί σε κάτι παραπάνω από 3 ευρώ/ ώρα εργασίας. Επιπλέον «στο 251 ΓΝΑ, σε αντίθεση με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, εν ώρα εφημερίας παρίστανται και εργάζονται μόνο ειδικευόμενοι γιατροί, καθώς οι στρατιωτικοί ειδικευμένοι γιατροί εφημερεύουν από το σπίτι τους σε καθεστώς «ετοιμότητας». Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι « οι ειδικευόμενοι γιατροί (που θεωρούνται ταυτόχρονα εκπαιδευόμενοι θεωρητικά) εγγυώνται επί της ουσίας τη λειτουργία του νοσοκομείου, επωμιζόμενοι σε πολλές περιπτώσεις μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης από αυτό που τους αναλογεί».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να διευθετήσει άμεσα το ζήτημα, επισπεύδοντας τη διαδικασία αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.