Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Κρατική εταιρεία θα μετράει τα ραδιόφωνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι θα γίνει με τον αριθμό των ραδιοφωνικών αδειών.

Τέλος στο μονοπώλιο της Focus Bari αποφάσισε να βάλει η κυβέρνηση, καθώς το σημερινό καθεστώς των ραδιοφωνικών μετρήσεων εντάσσεται στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού του Μεγάρου Μαξίμου, όπως γράφουν τα Παραπολιτικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα στη συνάντηση που είχε με την Ενωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής (ΕΙΙΡΑ) ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, πρότεινε να δημιουργηθεί κρατική εταιρεία μετρήσεων.

Από την πλευρά του, το προεδρείο της ΕΙΙΡΑ αντέτεινε πως θα πρέπει να υπάρξει εξειδικευμένος φορέας στην έρευνα που διενεργεί ήδη η Focus. Σε κάθε περίπτωση, στην κυβέρνηση δεν δείχνουν να συζητούν τη διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης όσον αφορά τις μετρήσεις.

Από κει και πέρα, το ζήτημα του αριθμού των ραδιοφωνικών αδειών παρέμεινε ανοικτό, αν και διεφάνη πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λάβουν άδειες όσοι εκπέμπουν σήμερα στην Αττική. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο να μειωθεί η απόσταση των σταθμών στα 200 MΗz, από τα 300 MΗz που είναι σήμερα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα αυξηθεί ο χώρος των συχνοτήτων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.