Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Παραμένει εκρηκτική η κατάσταση στην Ειδομένη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Πνίγηκαν» στη λάσπη οι πρόσφυγες.

Δραματικές ώρες περνούν καθημερινά οι πρόσφυγες στην Ειδομένη, με τα σύνορα να παραμένουν κλειστά και τους ίδιους να μάχονται τις κακές καιρικές συνθήκες και τις άθλιες συνθήκες υγιεινής.

Η βροχή των τελευταίων ημερών έχει μετατρέψει τον καταυλισμό των 13.000 προσφύγων σε έναν απέραντο λασπότοπο, το κρύο παραμένει τσουχτερό και οι σκηνές τους βρεγμένες, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν άρρωστοι στο νοσοκομείο του Κιλκίς 14 προσφυγόπουλα, μαζί με τους συνοδούς τους. Στο μεταξύ μάχη για τη ζωή του δίνει το 12χρονο παιδί που χτυπήθηκε από ρεύμα στη σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης, το οποίο παραμένει νοσηλευόμενο στο θάλαμο εγκαυμάτων της Παιδιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το Συντονιστικό Διυπουργικό όργανο χθες βρίσκονταν συνολικά στην Ελλάδα 34.183 πρόσφυγες και μετανάστες. Ασφυκτική παραμένει και η κατάσταση στον Πειραιά όπου βρίσκονται περίπου 3.070 πρόσφυγες και μετανάστες. Χθες μάλιστα κάποιοι εξ αυτών έκαναν πορεία φωνάζοντας «Είμαστε άνθρωποι» και «Ανοίξτε τα σύνορα»

Την ίδια ώρα δεν λείπουν οι επιτήδειοι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το δράμα των προσφύγων. Χθες συνελήφθη ένας 25χρονος οδηγός λεωφορείου, που επιβίβασε στο όχημά του 25 Σύρους, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του. Επίσης στη Λέσβο εμφανίστηκαν κάποιοι αετονύχηδες ως ταξιδιωτικοί πράκτορες, που πήραν χρήματα για να τους μεταφέρουν στην Ειδομένη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.