Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Δικηγόρος δεν μπορούσε να βρει δουλειά και έκανε αγωγή κατά της σχολής της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γιατί κατηγορεί τη Νομική Σχολή που αποφοίτησε πριν από 10 χρόνια.

Η 37χρονη Anna Alaburda είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Thomas Jefferson School και πλέον έχει τη δυνατότητα να χειριστεί μια νομική υπόθεση. Μόνο που αυτή είναι η δική της προσφυγή κατά της σχολής από την οποία αποφοίτησε πριν από σχεδόν 10 χρόνια, όπως αναφέρουν οι New York Times.

Η περίπτωση της Alaburda είναι αξιοσημείωτη καθώς στράφηκε νομικά κατά της Νομικής Σχολής της, με την αιτιολογία ότι η τελευταία παρουσίαζε «παραφουσκωμένα» στοιχεία και ποσοστά για δυνατότητες μεταπτυχιακής εργασιακής απασχόλησης και υψηλούς μισθούς για να εξαπατήσει τους αιτούντες και μελλοντικούς φοιτητές. Σύμφωνα με την ίδια, τα στοιχεία που παρουσίαζε η σχολή για αυξημένες προοπτικές απασχόλησης εξαπάτησαν πολλούς απόφοιτους και όχι μόνο την ίδια, καθώς στην πραγματικότητα ήταν πολύ λιγότερες απ’ ότι ισχυριζόταν.

Κι ενώ ο δικαστής αποφάνθηκε ότι η υπόθεση Alaburda δεν θα μπορούσε να προχωρήσει ως συλλογική αγωγή εκ μέρους και άλλων αποφοίτων, εκείνη προχωρά την προσφυγή για λογαριασμό της ίδιας, στο Σαν Ντιέγκο σε δίκη που ξεκινά άμεσα. Η Alaburda αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης το 2002, πριν βάλει ως στόχο της τη Νοκιμή. Ένα χρόνο αργότερα αποφάσισε να εγγραφεί και στην εν λόγω σχολή βλέποντας, όπως υποστηρίζει η ίδια, στατιστικά στοιχεία που αφορούσαν επαγγελματική προοπτική από τις σπουδές σε διαφημιστικά φυλλάδια και στο US News & World report το 2003. Το US News & World report ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το 80,1% των φοιτητών (της εν λόγω σχολής) βρίσκουν επαγγελματική απασχόληση 9 μήνες μετά την αποφοίτησή τους», σύμφωνα με την αγωγή.

Η Alaburda διακρίθηκε στη Νομική Σχολή του Thomas Jefferson School και αποφοίτησε το 2008 με πολύ καλούς βαθμούς σύμφωνα με την εφημερίδα The Times, ενώ πέρασε και τις απαιτούμενες εξετάσεις με την πρώτη προσπάθειά της. Όμως, παρά τις ακαδημαϊκές επιτυχίες της, η Alaburda δεν έχει καταφέρει να βρει εργασία με πλήρη απασχόληση ως δικηγόρος. Έχει στείλει το βιογραφικό της σε περισσότερα από 150 δικηγορικά γραφεία κι έλαβε μόνο μία προσφορά εργασίας, η οποία «ήταν λιγότερο ευνοϊκή απ' ό,τι άλλες θέσεις εργασίας που δεν σχετίζονται με τη δικηγορία και οι οποίες ήταν στη διάθεσή της», αναφέρει η αγωγή.

Επιπλέον ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να χρεωθεί ώστε να αποφοιτήσει από τη σχολή και να εργαστεί ακόμη και αμειβόμενη με μη νόμιμο τρόπο για να εξοφλήσει τους λογαριασμούς της. Η σχολή από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι το ποσοστό των αποφοίτων που εργάζονται είναι υψηλό με χιλιάδες εργαζόμενους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η συνέχεια θα δοθεί στη δικαστική αίθουσα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.