Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Πέθανε ο θρυλικός παραγωγός των Beatles George Martin

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τον απόκαλούσαν «το 5ο Σκαθάρι» για την καταλυτική συμβολή του στην πορεία της μπάντας.

Ήταν ο άνδρας πίσω από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των «Σκαθαριών». Παραγωγός τους και «θησαυρός» του συγκροτήματος, ο George Martin έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών.

Ήταν ο ντράμερ των Beatles Ringo Starr που μοιράστηκε την είδηση της απώλειας στο Twitter. «Ο θεός να ευλογεί τον George Martin, ειρήνη και αγάπη στη Judy και την οικογένειά του, θα μας λείψει», έγραψε.



«Είμαι τόσο διαλυμένος που δεν βρίσκω λόγια», έγραψε ο γιος του Τζον Λένον Sean.



Ο Martin ήταν ο άνθρωπος πίσω από 23 No. 1 singles στις ΗΠΑ και 30 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τον αποκαλούσαν συχνά «το 5ο Σκαθάρι» και ήταν ο άνθρωπος που υπέγραψε ουσιαστικά το πρώτο συμβόλαιο ηχογράφησης με τους Beatles.



Γεννήθηκε στο Λονδίνο τον Ιανουάριο του 1926, υπηρέτησε στο Ναυτικό έως το 1947 και στη συνέχεια σπούδασε πιάνο και όμποε.

Όταν οι Beatles ηχογραφούσαν το πρώτο τους single για τις ΗΠΑ, το «Please Please Me», τους έπεισε να επιταχύνουν το ρυθμό. Το τραγούδι έγινε χιτ. «Κύριοι, μόλις κάνατε τον πρώτο σας No. 1 δίσκο» τους είπε από το κοντρόλ, σύμφωνα με το Hollywood Reporter.

Είχε επίσης βάλει το χέρι του στο «Yesterday».

Ο John Lennon είχε πει το 1971: «Ο George Martin μας έκανε αυτό που είμαστε στο στούντιο. Μας βοήθησε να αναπτύξουμε μια γλώσσα για να μιλάμε σε άλλους μουσικούς».

Το 2011 ο Martin είχε πει για τους Beatles: «Πιστεύω πως είναι τόσο καλοί που θα είναι μαζί μας για πολλές γενιές, και τον επόμενο αιώνα. Θα είναι εδώ και σε 100 χρόνια, αλλά εγώ δεν θα είμαι».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.