Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

Ανήλικος έπεισε ανήλικη να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 16χρονου στην Αττική.

Υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων ήρθε στο φως από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία, τακτικής διαδικασίας, σε βάρος ενός 16χρονου.

Προηγήθηκε καταγγελία του πατέρα 17χρονης, σύμφωνα με την οποία, το καλοκαίρι του 2015 υπέπεσε στην αντίληψή του διαδικτυακή συνομιλία σεξουαλικού περιεχομένου, μεταξύ της κόρης του, η όποια διατηρεί προφίλ σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και χρήστη άλλου προφίλ της ιστοσελίδας. Ο ίδιος ενημέρωσε τη σύζυγό του η οποία εντόπισε το προφίλ με το οποίο συνομιλούσε η ανήλικη κόρη της.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία, ο διαχειριστής του προφίλ ζήτησε με επιμονή και τελικά έπεισε την ανήλικη κοπέλα να του στείλει γυμνές φωτογραφίες.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Άμεσα η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποίησε πλήθος ηλεκτρονικών ιχνών σε σύνδεση διαδικτύου, που αντιστοιχούσε στην κατοικία του 16χρονου σε περιοχή της Αττικής.

Χθες , στο πλαίσιο έρευνας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του νεαρού και στα ψηφιακά μέσα, που κατείχε και διαχειριζόταν αποκλειστικά, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις και διαπιστώθηκε η διαχείριση του επίμαχου προφίλ, με το όνομά του στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, που θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή του διερεύνηση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα επανυποβληθεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.