Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

Ξένοι στρατιώτες βίασαν παιδιά στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στοματικό σεξ με αντάλλαγμα νερό και μπισκότα.

Μεγάλη ανησυχία εξέφρασε σήμερα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν μετά τις νέες κατηγορίες που διατυπώθηκαν για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από ξένους στρατιώτες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Τα εγκλήματα αυτά διαπράχθηκαν ως επί το πλείστον το 2014, αλλά αποκαλύφθηκαν μόλις τις τελευταίες εβδομάδες, πρόσθεσε ο ίδιος σε ανακοίνωση που εξέδωσε από τη Γενεύη.

Ο ΟΗΕ επισήμανε ότι οι κατηγορίες αφορούν μέλη αποσπασμάτων της Γεωργίας, της Γαλλίας και άλλης μιας ευρωπαϊκής χώρας που δεν κατονομάστηκε και πρόσθεσε ότι ενημερώθηκαν οι αρχές των χωρών αυτών όπως και η ΕΕ και διεξάγουν έρευνα.

Μια ομάδα του ΟΗΕ στην Κεντροαφρικανική Ένωση μίλησε με πολλά κορίτσια που είχαν καταγγείλει ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά ή έπεσαν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης από ξένους στρατιώτες.

Τέσσερα από αυτά τα κορίτσια, τα οποία ήταν ηλικίας 14 ως 16 ετών όταν έπεσαν θύματα, κατηγορούν στρατιωτικούς που ανήκαν σε αποσπάσματα χωρών που μετέχουν στη δύναμη της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (Eufor-RCA).

Τα τρία από αυτά δήλωσαν ότι πιστεύουν πως οι δράστες ήταν μέλη του αποσπάσματος της Eufor από τη Γεωργία.

Η ομάδα του ΟΗΕ μίλησε επίσης με δύο αδέλφια, ένα κορίτσι και ένα αγόρι που ήταν ηλικίας 7 και 9 ετών αντίστοιχα το 2014 και φέρεται ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από μέλη των γαλλικών δυνάμεων Sangaris.

Το κοριτσάκι είπε ότι έκανε στοματικό σεξ σε Γάλλους στρατιώτες με αντάλλαγμα ένα μπουκάλι νερό και ένα πακέτο μπισκότα. Επίσης είπε, όπως και ο 9χρονος αδελφός της, ότι κι άλλα παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά επανειλημμένως και ότι σε αυτό εμπλέκονται πολλοί Γάλλοι στρατιώτες.

Οι έξι αυτές καταγγελίες κατά ξένων στρατιωτικών που δεν ανήκουν σε δύναμη του ΟΗΕ έγιναν από ανηλίκους στην περιοχή γύρω ή μέσα στον καταυλισμό εκτοπισμένων ανθρώπων που βρίσκεται στο Μπόκο, κοντά στο αεροδρόμιο του Μπανγκί.

Εξάλλου ήδη από τις αρχές του μήνα, ο ΟΗΕ έχει ανακοινώσει ότι ξεκίνησε έρευνα για νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση που διατυπώθηκαν κατά των στρατιωτών τριών χωρών που μετέχουν στη δική του Αποστολή στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (Minusca). Τα θύματα είναι 4 κοριτσάκια.

«Πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρές κατηγορίες και είναι πάρα πολύ σημαντικό οι περιπτώσεις αυτές να ερευνηθούν επειγόντως και σε βάθος», υπογραμμίζει ο Χουσέιν στην ανακοίνωσή του. «Υπερβολικά πολλά εγκλήματα αυτού του είδους παραμένουν ατιμώρητα, με τους δράστες τους να χαίρουν πλήρους ατιμωρησίας», πρόσθεσε.

Τον περασμένο μήνα, μια ανεξάρτητη επιτροπή κατηγόρησε τον ΟΗΕ και τις υπηρεσίες του για κάκιστη διαχείριση των κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών το 2013 και το 2014 σε βάρος μελών διεθνών ειρηνευτικών δυνάμεων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Νέες κατηγορίες προέκυψαν επίσης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες ανηλίκων σε αξιωματούχους του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κατά στρατιωτών «χωρών που συμβάλλουν με στρατιώτες» στις ειρηνευτικές δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών. Περαιτέρω στοιχεία θα δοθούν αργότερα σήμερα στη δημοσιότητα στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ρούπερτ Κόλβιλ.

«Αυτό που είναι καταφανώς σαφές στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία είναι ότι τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα. Δεν ξέρω τον ακριβή αριθμό των αποσπασμάτων που εμπλέκονται, γύρω στα 10, του ΟΗΕ και μη, πράγμα που είναι πραγματικά σοκαριστικό», δήλωσε ο Κόλβιλ σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

«Αυτό δείχνει ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με τους στρατούς, με τις στρατιωτικές δυνάμεις και ότι για οποιονδήποτε λόγο δεν γίνονται αρκετά για να σταματήσει», σημείωσε. Το υπουργείο Άμυνας της Γεωργίας δήλωσε ότι θα ερευνήσει τις κατηγορίες το ταχύτερο δυνατό.

Η ΕΕ επίσης σημείωσε από την πλευρά της ότι ακολουθεί μια πολιτική μηδενικής ανοχής όσον αφορά την ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά και την εγκληματική δραστηριότητα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.