Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Παραχωρούνται οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα αξιοποιηθούν από την ΕΟΠΕ, τον ΣΕΓΑΣ και τον δήμο της περιοχής.

Η παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Παιανίας «Σπίτι του βόλεϊ» και Κλειστό Στάδιο Στίβου στον Δήμο Παιανίας, τον ΣΕΓΑΣ και την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρισης, από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, με τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου και εκπροσώπους των φορέων.

Ο υφυπουργός πρότεινε, τη σύσταση μιας τετραμελούς επιτροπής ώστε να υπογραφεί το συντομότερο δυνατόν προγραμματική σύμβαση για την παραχώρηση του γηπέδου, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα και να μπορέσουν να ξαναλειτουργήσουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής κ.κ. Π. Φιλίππου και Σπ. Πάντζας ενημέρωσαν ότι η Περιφέρεια έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό της δαπάνη 500.000 ευρώ για τις εργασίες αποκατάστασης και επισκευής του γηπέδου.

Οι υπόλοιποι φορείς που συμμετείχαν στη συνάντηση δεσμεύθηκαν, ο καθένας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, να αναλάβουν την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σταδίων και ιδιαίτερα την ευθύνη φύλαξής τους αφού κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι οι φθορές που έχουν γίνει είναι αποτέλεσμα της έλλειψης φύλαξης των τελευταίων ετών.

Στόχος όλων των πλευρών είναι τόσο το «Σπίτι του Βόλεϊ» όσο και το Κλειστό Στάδιο Στίβου να είναι σε θέση να επαναλειτουργήσουν την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Παιανίας είχε παραχωρήσει δημοτική έκταση 60,419,40 τ.μ. στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων. Μια αθλητική υποδομή η οποία αποτέλεσε κόσμημα για τον ελληνικό αθλητισμό της οποίας το υψηλό κόστος συντήρησης και περιφρούρησης οδήγησε στη σημερινή, θλιβερή εικόνα της εγκατάλειψης και της ερήμωσης, με καταγεγραμμένα πολλά περιστατικά κλοπών και λεηλασίας των κτιρίων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.