Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

O χάρτης των μπλόκων σε ολόκληρη την Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αλλά και για το φορολογικό. Τα τρακτέρ έχουν κατέβει στους δρόμους σε κομβικά σημεία σε όλη την Ελλάδα, με τους αγρότες να παραμείνουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους.

Τα μπλόκα στη Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Νέο κύκλο συνελεύσεων ξεκίνησαν από το πρωί οι συμμετέχοντες στα μπλόκα που έχουν στηθεί στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.



Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, στα περισσότερα μπλόκα ίσχυσε σήμερα η απόφαση της Σίνδου για κλείσιμο των δρόμων, συνόρων και άλλων κομβικών σημείων επί της εθνικής και Εγνατίας οδού στο χρονικό διάστημα 12:00-14:00, ενώ το τι μέλλει γενέσθαι στη διάρκεια της ημέρας θα προκύψει από τις γενικές συνελεύσεις.

Το μπλόκο στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, υπενθυμίζεται ότι από την Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, κρατάει σε αποκλεισμό την είσοδο σε νταλίκες και φορτηγά. Τα λεωφορεία και τα ΙΧ οχήματα κινούνται ελεύθερα, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Βισαλτίας, Στέργιο Λίτο, ο οποίος έκανε γνωστό ότι μηνιαίως τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα περνούν περισσότερες από τις 15.000 νταλίκες και φορτηγά. Έκανε δε σαφές ότι τουλάχιστον έως και την προσεχή Τρίτη δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει η κατάσταση.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λίτος τόνισε: «Το καλύτερο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να παραιτηθεί και να πάμε σε οικουμενική, αλλά απαιτούμε και από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει σαφή θέση για τα ζητήματα που θέτουμε σαν κλάδος».

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20/1 η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά για περίπου μισή ώρα κάθε φορά.

Σε τρία ανέρχονται πλέον τα μπλόκα που έχουν στηθεί στον νομό Δράμας. Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης Δράμας, στον δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα. Το δεύτερο μπλόκο είναι στο τελωνείο Εξοχής και το τρίτο στον δρόμο προς Καβάλα, στη θέση Μάρμαρα του Σκαρή. Οι εκπρόσωποι του κλάδου συντάσσονται με τη γραμμή της συνάντησης στη Σίνδο.

Στον νομό του Κιλκίς, όπου βρίσκονται περισσότερα από 450 τρακτέρ στην εθνική Θεσσαλονίκης-Πεστριτσίου, αποφασίστηκε, όπως είπε ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιώργος Λασκάκης, μέρος του μπλόκου να κατευθυνθεί για το τελωνείο Δοϊράνης και η υπόλοιπη δύναμη να ενισχύσει εκείνο των 180 τρακτέρ που έχουν «κατασκηνώσει» στο τελωνείο των Ευζώνων.

Στον νομό Πέλλας, για τις 13:00 είχε αποφασιστεί γενική συνέλευση όλων των μπλόκων, με σκοπό τη συσπείρωση των δυνάμεων. Έως τις 17:00 δεν προβλέπονται αποκλεισμοί δρόμων. Τονίζεται ότι στον νομό υπάρχουν μπλόκα στη σερβική γέφυρα στην είσοδο των Γιαννιτσών, στο Μελίσσι και στο Μαυροβούνι.

Στον νομό Πιερίας έχουν στηθεί μπλόκα συνολικής δυναμικότητας άνω των 700 τρακτέρ, στο Αιγίνιο και την Κατερίνη.

Στον κόμβο τη Κουλούρας στην Ημαθία -μπλόκο της Πρωτοβουλίας Αγροτών- δυναμικότητας 400 τρακτέρ, οι συμμετέχοντες τηρούν στάση αναμονής και συσκέπτονται προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί συμμετέχοντες αποχωρούν και κατευθύνονται σε εκείνο του κόμβου Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας. Στο συγκεκριμένο μπλόκο η δύναμη έχει ενισχυθεί και υπερβαίνει τα 750 τρακτέρ, ενώ συμμετέχουν απλοί πολίτες, αλλά και κτηνοτρόφοι και άλλες επαγγελματικές ομάδες της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Παναγιώτη Μεσαλά, το συγκεκριμένο μπλόκο θα κλείσει τον κόμβο επί της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας και σε γενική συνέλευση θα αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία του.

Στον νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ, στο Δερβένι και τα Βασιλικά ανατολικής Θεσσαλονίκης. Στο μπλόκο στα «πράσινα φανάρια» -τη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία»- παραμένουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ, ενώ το μπλόκο που στήθηκε ακριβώς στη διασταύρωση του κρατικού αερολιμένα, θα κλείσει το βράδυ για μία ώρα (19:30-20:30).

Στον νομό Χαλκιδικής έχουν στηθεί τρία μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά και στη Νέα Καλλικράτεια, είναι δυναμικότητας άνω των 600 οχημάτων και συμμετέχουν περισσότεροι από 80 μελισσοκόμοι, των οποίων ένα όχημα ισοδυναμεί σε όγκο με τρία τρακτέρ. Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μισαηλίδη, στις 20:00 θα γίνει γενική συνέλευση για επανακαθορισμό των κινήσεων.

Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα και σήμερα θα κρατούν τον δρόμο κλειστό έως τις 18:00, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Αχιλλέα Καμπούρη.

Στον χορό των κινητοποιήσεων εισήλθαν ακόμα πιο δυναμικά οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συντονιστής των μπλόκων, Δημήτρης Μόσχος, κατά τη διάρκεια της μέρας θα γίνονται περιορισμένου χρόνου αποκλεισμοί των δρόμων, ενώ το τελωνείο Κρυσταλλοπηγής και Νίκης θα μείνει κλειστό ως τις 14:00. «Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην κοινωνία, ενώ οργανώνουμε και άλλες δράσεις, όπως ενημέρωση του κόσμου στις πλατείες, διανομή έντυπου υλικού με τα αιτήματά μας κτλπ», είπε ο κ. Μόσχος.

Κλειστά τα Τέμπη για έξι ώρες

Tα Τέμπη παραμένουν κλειστά από τις 12:00 έως τις 18:00, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε την Πέμπτη η συντονιστική επιτροπή αγροτών του μπλόκου.

Οι αγρότες καλούν, εκ νέου, το Σάββατο, στις 14:00, εκπροσώπους των μπλόκων στα Τέμπη, προκειμένου να αποτιμήσουν την έως τώρα πορεία του αγώνα και να συντονίσουν τις ενέργειές τους από εδώ και στο εξής. Πάντως, προκειμένου να αυξηθεί η πίεση προς την κυβέρνηση, από την ερχόμενη εβδομάδα, προσανατολίζονται να αυξήσουν σταδιακά και σημαντικά τις ώρες αποκλεισμού της Κοιλάδας.



Εξάλλου, στις 19:00, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας διοργανώνουν αγροτικό συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, όπου, συμβολικά, θα κάνουν την εμφάνιση τους και τρακτέρ.

Οι αγρότες καλούν εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, νέους και γυναίκες, να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους και τη στήριξή τους στα αιτήματά τους. «Οι αγρότες ξέρουμε, από την πείρα μας, ότι η κοινή λαϊκή αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση πολλαπλασιάζει τη δύναμη του αγώνα» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση και τονίζεται: «Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τη μάχη για την επιβίωσή μας. Κλιμακώνουμε την πάλη με συντονισμένες, πανελλαδικά, αγωνιστικές δράσεις. Προχωρούμε σε αγωνιστικές παρεμβάσεις σε τοπικό επίπεδο. Για να μην περάσουν και να μην εφαρμοστούν τα μέτρα που η κυβέρνηση συμφώνησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ και ψήφισε μαζί με τα άλλα κόμματα, τους 222 βουλευτές. Για να ικανοποιηθούν τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά μας».

Από την πλευρά τους οι αγρότες της Αχαΐας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, με αποκλεισμούς δρόμων, οι αγρότες της Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι έχουν παρατάξει τρακτέρ σε σημεία των εθνικών οδών Πατρών - Πύργου και Αντιρρίου – Ιωαννίνων και έχουν προγραμματίσει να κλείσουν την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, από 18:00-21:00.

Οι αγρότες Αιτωλοακαρνανίας αναμένεται να κλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο κόμβο του Κεφαλόβρυσου, από 17:00-22:00.

Στα μπλόκα των αγροτών στη Βοιωτία και Φθιώτιδα αντιπροσωπεία επιστημόνων και ελευθέρων επαγγελματιών

Κοινή συνάντηση του συντονιστικού των επιστημονικών φορέων και των ελευθέρων επαγγελματιών της χώρας, θα πραγματοποιηθεί, σήμερα στις 19:30, με τους αγρότες από τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα που βρίσκονται στο μπλόκο του Κάστρου, για τον συντονισμό του αγώνα κατά του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Στην αντιπροσωπεία των φορέων των επιστημόνων θα συμμετέχουν γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι και οικονομολόγοι.

Την σχετική ανακοίνωση για τη σημερινή συνάντηση στα μπλόκα, υπογράφουν οι εξής φορείς: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Ένωση Ελλήνων Χημικών, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων, Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Ταλαιπωρία για τους οδηγούς στην εθνική οδό Κορίνθου - Τρίπολης

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Πελοποννήσου σε όλους τους νομούς, ενώ τα μπλόκα ενισχύονται και από άλλες επαγγελματικές ομάδες που πλήττονται από το ασφαλιστικό.

Συγκεκριμένα, από το μεσημέρι της Τρίτης παραμένει κλειστή η νέα εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού, όπου είναι παραταγμένα πολλά τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα, ενώ κατά διαστήματα οι αγρότες κλείνουν και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι, με αποτέλεσμα να προκαλείται τεράστια ταλαιπωρία στους διερχόμενους οδηγούς.

Παραμένουν στα μπλόκα του Κουτσοποδίου και της Δαλαμανάρας οι αγρότες της Αργολίδας, ενώ στην Αρκαδία απίστευτη ταλαιπωρία υφίσταται οι οδηγοί που κινούνται από Τρίπολη προς Κόρινθο και αντίστροφα, αφού λόγω των αγροτών που έχουν κλείσει τα διόδια Νεστάνης από τις 12.00 το μεσημέρι, κινούνται αναγκαστικά από την παλαιά εθνική οδό μέσω Αχλαδόκαμπου.



Οι αγρότες της Αρκαδίας στα διόδια Νεστάνης έχουν ενισχύσει τις δυνάμεις τους και από αγρότες της περιοχής των Καλαβρύτων που έφτασαν για να διαμαρτυρηθούν με αγροτικά αυτοκίνητα.

Επίσης, στο πλαίσιο της κινητοποίησης κάποιοι αγρότες έβγαλαν και ζεύτηκαν άροτρα ‘'οργώνοντας'' την άσφαλτο, θέλοντας σαν δείξουν το δύσκολο και σκληρό τρόπο που αγωνίζονται να καλλιεργήσουν. Οι αγρότες δήλωσαν πως θα ανοίξουν το δρόμο στις 4.00 το απόγευμα.

Στη Λακωνία, οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα των Μολάων, της Λίμνης Γυθείου, των Κροκεών και του Βλαχιώτη με μικρές δυνάμεις, αφού σήμερα το πρωί ενισχυμένοι και από άλλες επαγγελματικές τάξεις, που πλήττονται από το ασφαλιστικό ,έχουν μεταφερθεί στον ανισόπεδο κόμβο Μονεμβασιάς επί της εθνικής οδού Σπάρτης - Γυθείου με δύναμη εκατό τρακτέρ, πενήντα αγροτικά αυτοκίνητα και πάνω από διακόσια πενήντα άτομα κι έχουν κλείσει και τους δύο δρόμους αποκόπτοντας κυριολεκτικά όλη τη νότια Λακωνία και προς Μονεμβασιά και προς Μάνη. Οι αγρότες έκλεισαν το δρόμο στις 11 το πρωί για μία ώρα, ενώ όλη την ημέρα θα ανοίγουν και θα κλείνουν την εθνική οδό ανά μία ώρα.

Με τα τρακτέρ στο λιμάνι της Πάτρας

Στους χερσαίους χώρους του νέου λιμανιού της Πάτρας μπήκαν, περίπου στις 13:00, αγρότες από τον δήμο Ερυμάνθου της Αχαΐας.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες αναχώρησαν, νωρίτερα σήμερα, από την περιοχή Σταυροδρόμι, όπου είχαν παρατάξει τρακτέρ, δίπλα από την εθνική οδό Πατρών-Τρίπολης. Επιβαίνοντες σε τρακτέρ και αγροτικά οχήματα κατευθύνθηκαν προς την Πάτρα και στη συνέχεια έφτασαν έξω από το νέο λιμάνι. Αμέσως μετά μπήκαν στο λιμάνι και, αφού κινήθηκαν με τα τρακτέρ και τα αγροτικά αυτοκίνητα μέσα στους χερσαίους χώρους, στάθμευσαν τα οχήματα στο εσωτερικό οδικό δίκτυο.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Κρήτης

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών εναντίον του ασφαλιστικού Νομοσχεδίου. Οι αγρότες του Οροπεδίου Λασιθίου παραμένουν στον μπλόκο στην είσοδο του Οροπεδίου, ενώ την Πέμπτη προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό των καταστημάτων των Τραπεζών που υπάρχουν στην περιοχή, με γεωργικά μηχανήματα. Επίσης, συμμετείχαν στην τετράωρη κατάληψη της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

Εξ άλλου, η "πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συλλόγου Ηρακλείου" καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες του Ηρακλείου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών αύριο Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 στις 10 το πρωί στο Γιόφυρο Ηρακλείου.

Παράλληλα, οι αγρότες προετοιμάζονται για το παγκρήτιο συλλαλητήριο και τον συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στο Ηράκλειο στις 4 Φεβρουαρίου .

Στο μεταξύ το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα του αγροτικού κόσμου ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

«Την ώρα που οι αγρότες, ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια που συνθέτουν τον οικονομικοκοινωνικό ιστό της χώρας, δίνουν καθημερινά έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα προκειμένου να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να επιτελέσουν το έργο τους, δοκιμάζονται σκληρά από τις μνημονιακές πολιτικές που στρέφονται και ενάντια στην Ελληνική αγροτιά» αναφέρει ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στο ίδιο ψήφισμα το Περιφερειακό Συμβούλιο δηλώνει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών προσθέτοντας « θα είμαστε στο πλευρό τους, προκειμένου να ανατρέψουμε κάθε κατάσταση -που είναι εις βάρος τους- γιατί ότι εξοντώνει τους αγρότες, έμμεσα εξοντώνει και κάθε έναν από εμάς και συνολικά την πατρίδα μας, που αποστερείται κάθε παραγωγικής βάσης».

Τέλος, σημειώνει «Ενώνουμε τις φωνές μας με τους αγρότες και το λαό της Ελλάδας για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών».



Έκλεισαν για μία ώρα τον δρόμο προς το αεροδρόμιο οι αγρότες

Για μία ώρα οι αγρότες απέκλεισαν την κυκλοφορία των οχημάτων προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο μπλόκο που είχαν στήσει τα τελευταία 24ωρα επί της λεωφόρου Μαρκοπούλου.

Η πρόσβαση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ήταν εφικτή μόνο από την Αττική Οδό.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.