Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

Καταγραφή των αναγκών τους ζητά από τους δήμους το υπουργείο Εσωτερικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε ποιες κατηγορίες προσωπικού αναφέρεται η εγκύκλιος του υφυπουργού.

Τον προγραμματισμό των αναγκών τους για προσλήψεις τακτικού προσωπικού, το 2016, ζητεί από τους δήμους και τις περιφέρειες το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Με εγκύκλιο του υφυπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μπαλάφα, δίνεται στους ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού προθεσμία έως τις 29 Φεβρουαρίου, για να υποβάλλουν στο υπουργείο εγγράφως, μέσω των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, τις ανάγκες τους σχετικά με τη στελέχωση των υπηρεσιών τους, λαμβάνοντας υπόψη τη σχέση μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις.

Ο προγραμματισμός αφορά προσλήψεις και διορισμούς εξειδικευμένου μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου εκπαιδευτικών κατηγοριών ΠΕ (πανεπιστημιακή) και ΤΕ (τεχνολογική), όπως πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, οικονομολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, κτηνίατροι, επόπτες δημόσιας υγείας, βρεφονηπιοκόμοι κ.λπ. Υπενθυμίζεται, ότι οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού των εκπαιδευτικών βαθμίδων ΥΕ (υποχρεωτική) και ΔΕ (δευτεροβάθμια) όλων των κλάδων και ειδικοτήτων των ΟΤΑ έχουν «παγώσει» έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι για τα αιτήματα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σε σύνολο το πολύ έως 10 θέσεων ανά φορέα και, ως εκ τούτου, οι θέσεις θα πρέπει να υποβληθούν ιεραρχημένες ως προς την αναγκαιότητά τους σε κλάδους και ειδικότητες τομέων και υπηρεσιών που χρήζουν άμεσης ενίσχυσης σε προσωπικό. Δεν πρέπει να περιληφθούν θέσεις, για την κάλυψη των οποίων έχει εκδοθεί προκήρυξη από το ΑΣΕΠ, ανεξαρτήτως εάν έχουν εκδοθεί ή όχι τα οριστικά αποτελέσματά τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.