Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ ύψους 9,7 εκατ. ευρώ: Ποιους αφορά και μέχρι πότε είναι οι αιτήσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τρία νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ για τα οποία έχει εκδοθεί πρόσκληση για συμμετοχή, σύμφωνα με το espa.gr. Πρόκειται για προγράμματα τα οποία αφορούν την χρηματοδότηση για έργα αναβάθμισης μνημείων, αρχαιολογικών χώρων, μουσειακών υποδομών αλλά και σε ενίσχυση ΜΜΕ, συνολικού προϋπολογισμού 9,7 εκατ ευρώ.

Το πρώτο πρόγραμμα έχει τίτλο «Έργα αναβάθμισης μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και πολιτιστικής κληρονομιάς πόλεων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα espa.gr, αφορά στην «ενίσχυση κτιριακών υποδομών. Κατασκευή έργων προστασίας των χώρων από τα καιρικά φαινόμενα και τις λοιπές φθορές. Εργασίες ανάδειξης των μνημείων. Διαμόρφωση χώρων για την ενίσχυση της προσβασιμότητας των επισκεπτών και κυρίως των ΑΜΕΑ. Επιστημονική τεκμηρίωση, δημοσίευση των ευρημάτων. Προμήθεια εξοπλισμού ανάδειξης των μνημείων ή των χώρων. Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται στους εξής φορείς:

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και εποπτευόμενοι φορείς του
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Δήμοι Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είναι από από 25/2/2016 έως 24/3/2016, ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 2.200.000 ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

Το δεύτερο πρόγραμμα έχει τίτλο «Ενίσχυση μουσειακών υποδομών και πιστοποιήσεις αυτών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας» και αφορά στην δημιουργία, βελτίωση και επέκταση μουσειακών υποδομών για την προβολή του πολιτιστικού και ιστορικού πλούτου.

Οι φορείς στους οποίους απευθύνεται:

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και εποπτευόμενοι φορείς του
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Δήμοι Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είναι από από 25/2/2016 έως 31/12/2019 και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 6.500.000 ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Το τρίτο πρόγραμμα έχει τίτλο «Δράσεις ΜΜΕ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος» και αφορά σε «Ενέργειες πληροφόρησης, προβολής και δημοσιότητας του ΠΕΠ και των επιμέρους παρεμβάσεών του που χρηματοδοτούνται από το ΕΤΠΑ, που απευθύνονται τόσο σε ενδιαφερόμενους φορείς (Περιφερειακές, τοπικές και λοιπές δημόσιες αρχές, κοινωνικοί και οικονομικοί εταίροι, επαγγελματικές οργανώσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις, οργανώσεις ΑμεΑ κλπ.), όσο και στην κοινή γνώμη».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος .

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είναι από από 1/2/2016 έως 31/12/2020 και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 1.000.000 ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.


Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.