Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Ποιες ώρες θα κλείσουν οι δρόμοι λόγω των μπλόκων των αγροτών - Εντείνουν την πίεση οι αγρότες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό.

Δείτε ποιες ώρες θα παραμείνουν αποκλεισμένοι οι δρόμοι από τα μπλόκα των αγροτών.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1



-----------

Εντείνουν την πίεση οι αγρότες - Κλείνουν για έξι ώρες τα Τέμπη


Tα Τέμπη θα παραμείνουν κλειστά σήμερα από τις 12:00 έως τις 18:00, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε την Πέμπτη η συντονιστική επιτροπή αγροτών του μπλόκου.

Οι αγρότες καλούν, εκ νέου, το Σάββατο, στις 14:00, εκπροσώπους των μπλόκων στα Τέμπη, προκειμένου να αποτιμήσουν την έως τώρα πορεία του αγώνα και να συντονίσουν τις ενέργειές τους από εδώ και στο εξής. Πάντως, προκειμένου να αυξηθεί η πίεση προς την κυβέρνηση, από την ερχόμενη εβδομάδα, προσανατολίζονται να αυξήσουν σταδιακά και σημαντικά τις ώρες αποκλεισμού της Κοιλάδας.

Όσον αφορά την επικείμενη εξάωρη διακοπή της κυκλοφορίας την Παρασκευή, ήδη, έχει εκδοθεί από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας σχετική ανακοίνωση για διακοπή της κυκλοφορίας από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου, υποδεικνύονται εναλλακτικές διαδρομές.

Εξάλλου, στις 19:00, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας διοργανώνουν αγροτικό συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, όπου, συμβολικά, θα κάνουν την εμφάνιση τους και τρακτέρ.

Οι αγρότες καλούν εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, νέους και γυναίκες, να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους και τη στήριξή τους στα αιτήματά τους. «Οι αγρότες ξέρουμε, από την πείρα μας, ότι η κοινή λαϊκή αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση πολλαπλασιάζει τη δύναμη του αγώνα» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση και τονίζεται: «Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τη μάχη για την επιβίωσή μας. Κλιμακώνουμε την πάλη με συντονισμένες, πανελλαδικά, αγωνιστικές δράσεις. Προχωρούμε σε αγωνιστικές παρεμβάσεις σε τοπικό επίπεδο. Για να μην περάσουν και να μην εφαρμοστούν τα μέτρα που η κυβέρνηση συμφώνησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ και ψήφισε μαζί με τα άλλα κόμματα, τους 222 βουλευτές. Για να ικανοποιηθούν τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά μας».

Επίσης, όπως αναφέρουν, επόμενος μεγάλος σταθμός στην αγωνιστική πορεία που έχουν χαράξει είναι η πανελλαδική-πανεργατική απεργία την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, οπότε και πρέπει να «νεκρώσουν» τα πάντα, δρόμοι, τελωνεία και λιμάνια να κλείσουν, «για να αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο-έκτρωμα για το ασφαλιστικό, να καταργηθούν η φορολογία από το πρώτο ευρώ και τα τεκμήρια διαβίωσης».

Από την πλευρά τους οι αγρότες της Αχαϊας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, με αποκλεισμούς δρόμων, οι αγρότες της Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι έχουν παρατάξει τρακτέρ σε σημεία των εθνικών οδών Πατρών - Πύργου και Αντιρρίου - Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, αγρότες της Ηλείας έχουν προγραμματίσει να κλείσουν την εθνική οδό Πατρών - Πύργου στο κόμβο Κουρτεσίου από τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι και τις 2 μετά το μεσημέρι. Όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Τραγανού Ανδρέας Τσουκαλάς, οι αγρότες θα μοιράσουν σήμερα προϊόντα στους διερχόμενους οδηγούς και ταυτόχρονα θα τους ενημερώσουν για τις κινητοποιήσεις τους.

Οι αγρότες Αιτωλοακαρνανίας αναμένεται να κλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο κόμβο του Κεφαλόβρυσου, από 17:00-22:00, ενώ οι αγρότες της Αχαΐας έχουν προγραμματίσει να κλείσουν την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, από 18:00-21:00.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.