Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Όλες οι εξελίξεις στην υπόθεση Πολύζου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξέλιξη σοκ στη δολοφονία Πολύζου - Συνελήφθησαν η μάνα και ο πατριός του - Τι έλεγαν στη Νικολούλη


Νέα τροπή στη δολοφονία του Κωστή Πολύζου που πριν από περίπου 5 χρόνια είχε προκαλέσει αίσθηση στην τοπική κοινωνία της Κοζάνης.

Ο εισαγγελέας εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής εντάλματα σύλληψης για τον πατριό, αλλά και για την ίδια τη μητέρα του, με την κατηγορία της δολοφονίας του γιου τους.

Στις 8:30 το πρωί, η μητέρα του και ο πατριός του συνελήφθησαν έξω από το σπίτι τους στην Ελευσίνα, από το τμήμα αναζητήσεων της ασφάλειας.

Από τις αρχές, τους χαρακτηρίζουν αρκετά ήρεμους και το μόνο που είπαν φέρεται να είναι «δεν το κάναμε εμείς, μας έχουν μπλέξει».

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται για φωτογράφιση και δακτυλοσκόπηση στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, ενώ τις επόμενες μέρες θα παραμείνουν στην Αθήνα μέχρι να πάνε στον εισαγγελέα Κοζάνης.

Έχουν ένα ακόμα παιδί το οποίο πάει στο λύκειο της Ελευσίνας.

Το χρονικό

Μετά από σχεδόν πέντε ολόκληρα χρόνια από τη στιγμή, της εξαφάνισης του Κωστή ( 18 Φεβρουαρίου 2011) και τέσσερα και πλέον χρόνια από την ημέρα (24 Σεπτεμβρίου 2011) που βρέθηκε το πτώμα του, η συγκλονιστική αυτή υπόθεση που σόκαρε τόσο την τοπική κοινωνία αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο παίρνει νέα δραματική τροπή.

Να σημειωθεί, πως από την ημέρα εντοπισμού της σορού του Κωστή, οι υποψίες είχαν στραφεί στον πατριό του, αλλά και στην ίδια τη μητέρα του, που είχαν απευθυνθεί στην Αγγελική Νικολούλη, αναζητώντας τον 23χρονο.

Τι δήλωνε τότε η μάνα του Κωστή Πολύζου στην εκπομπή Φως στο Τούνελ:

«Εμείς θα ψάχνουμε μέχρι να βρούμε το παιδί μας. Είτε έτσι είτε αλλιώς πρέπει να μάθουμε τι κατάληξη έχει το παιδί μας», ανέφερε συγκλονισμένη η μητέρα του αδικοχαμένου νέου στην εκπομπή Φως στο Τουνελ.

Πριν χαθούν τα ίχνη του 23 γιου της δήλωνε στην κάμερα: «Φόρεσε τα παπούτσια του, το μπουφάν του και είπε ότι θα πάει απέναντι στο φίλο του για 10-15 λεπτά κάτι να πούνε και θα επιστρέψει».

Δείτε το βίντεο εδώ:



--------------

Το χρονικό υπόθεσης Πολύζου: Tι δήλωνε πριν από 5 χρονια η μητέρα


Πέντε χρόνια μετά την άγρια δολοφονία του Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα Κοζάνης, οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σοκάρουν και ενδεχομένως να οδηγούν στη διαλεύκανση της μέχρι πρότινος άλυτης πολύκροτης υπόθεσης.

Στις 8:30 το πρωί της Παρασκευής συνελήφθησαν ο πατριός και η μητέρα του άτυχου 23χρονου από το τμήμα αναζητήσεων της ασφάλειας ,αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για τη δολοφονία του γιου τους, μια εξέλιξη που αναμφίβολα θέτει νέα δραματική τροπή στην πολύκροτη υπόθεση.

Οι δύο τους, που έχουν ένα ακόμα έφηβο παιδί ,δήλωσαν χαρακτηριστικά: «Δεν το κάναμε εμείς, μας έχουν μπλέξει», ενώ η στάση τους χαρακτηρίστηκε από τις αρχές ως ψύχραιμη μέχρι στιγμής.

Το χρονικό

Τα ίχνη του Κωστή Πολύζου χάθηκαν στις 18 Φεβρουαρίου 2011 και η εξαφάνισή του συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα πάνω της λόγω της έκτασης που δόθηκε και μέσω της προβολής της από την εκπομπή "Φως στο Τούνελ".

Οκτώ μήνες μετά, στις 26 Σεπτεμβρίου του 2011, τα σκυλιά ενός κυνηγού ξέθαψαν από χωράφι του πατριού το μισοφαγωμένο πτώμα του άτυχου 23χρονου. Ήταν θαμμένος κάθετα με τη φόρμα που φορούσε στο σπίτι και χωρίς παπούτσια. Το σημείο είχε καλυφθεί γύρω - γύρω με κλαδιά και ήταν απορίας άξιο πως η οικογένεια δεν το είχε αντιληφθεί. Πατριός και μητέρα δεν είχαν δηλώσει ποτέ στην αστυνομία το συγκεκριμένο χωράφι στο οποίο διατηρούσαν αποθήκη με κυψέλες για τα μελίσσια τους.

Η σύλληψη της μητέρας και του πατριού του Κωστή Πολύζου ανατρέπει τα μέχρι πρότινος δεδομένα.

Τι δήλωνε τότε η μάνα του Κωστή Πολύζου στην εκπομπή Φως στο Τούνελ:

«Εμείς θα ψάχνουμε μέχρι να βρούμε το παιδί μας. Είτε έτσι είτε αλλιώς πρέπει να μάθουμε τι κατάληξη έχει το παιδί μας», ανέφερε συγκλονισμένη η μητέρα του αδικοχαμένου νέου στην εκπομπή Φως στο Τουνελ.

Πριν χαθούν τα ίχνη του 23 γιου της δήλωνε στην κάμερα: «Φόρεσε τα παπούτσια του, το μπουφάν του και είπε ότι θα πάει απέναντι στο φίλο του για 10-15 λεπτά κάτι να πούνε και θα επιστρέψει».

Δείτε το βίντεο εδώ:



--------------

Ούτε λέξη δεν αντάλλαξε η μητέρα του Πολύζου με τους αστυνομικούς


Η μητέρα του Κωστή Πολύζου που οδηγήθηκε από αστυνομικούς νωρίς το πρωί της Παρασκευής στη ΓΑΔΑ, όπου και κρατείται, παρέμεινε αμίλητη και δεν άρθρωσε λέξη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia.

Σε μια περίπου ώρα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ θεωρείται πιθανή ακόμη και σήμερα η μεταγωγή της ίδιας, αλλά και του συζύγου της και πατριού του Κωστή Πολύζου, στον ανακριτή Κοζάνης. Εάν αυτό δε συμβεί, τότε και οι δυο τους θα μεταφερθούν στην Κοζάνη, πιθανότατα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

--------------

Η πλαστή υπογραφή του Πολύζου και το μυστήριο για τα κίνητρα της δολοφονίας


Την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού αντιμετωπίζουν η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου, από τη Σιάτιστα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το kozanimedia.gr, στους δυό τους έχουν απαγγελθεί και άλλες τρεις κατηγορίες. Αυτές είναι η περιύβριση νεκρού, η ψευδορκία, αλλά και η πλαστογραφία, λόγω των πλαστών υπογραφών του 23χρονου Κωστή που φέρονται να έχουν βάλει μητέρα και πατριός σε συνάψεις δανείων, βάσει των όσων επισημαίνουν τα τοπικά μέσα.

--------------

Το σοκ από την αποκάλυψη της αλήθειας επιβεβαιώνει τις υποψίες των κατοίκων της Σιάτιστας


Μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της Σιάτιστας προκάλεσε η συγκλονιστική ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας του 23χρονου Κωστή Πολύζου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα τελευταία πέντε χρόνια όλοι στη Σιάτιστα προσπαθούσαν να βρουν απαντήσεις σε ένα τραγικό ερώτημα: Tι πραγματικά συνέβη στον 23χρονο νέο.

Το σοκ από την εξέλιξη της υπόθεσης έρχεται να επιβεβαιώσει τις υποψίες τους ότι η οικογένειά του δεν είχε πει την αλήθεια. Έτσι το μοναδικό θέμα που μονοπώλησε σήμερα τις συζητήσεις στα καφενεία της περιοχής ήταν οι ανατριχιαστικές λεπτομέριες του χαμού του νεαρού άνδρα.

--------------

Μητέρα και πατριός αρνούνται ότι σκότωσαν τον 23χρονο


Η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου απολογήθηκαν στον εισαγγελέα ποινικών διώξεων στην Αθήνα για τις κατηγορίες που τους βαραίνουν και αρνήθηκαν κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη με τη δολοφονία του γιου τους.

Τη στιγμή της σύλληψης, μάλιστα, η μητέρα του Κωστή αναρωτήθηκε σοκαρισμένη: «Mα γιατί το κάνετε αυτό;», σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα.

Μητέρα και πατριός πρόκειται να μεταφερθούν στο τμήμα μεταγωγών προκειμένου να προσέλθουν στον ανακριτή Κοζάνης είτε το βράδυ της Παρασκευής είτε το πρωί του Σαββάτου.

--------------

Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου - Το σημείο που βρέθηκε νεκρός


Ένα «δάνειο» φέρεται να είναι το κίνητρο της αποτρόπαιης δολοφονίας του Κωστή Πολύζου πριν από πέντε χρόνια στη Σιάτιστα Κοζάνης, για την οποία συνελήφθησαν την Παρασκευή, η μητέρα και ο πατριός του 23χρονου. Αξιωματικοί τους συνέλαβαν στην Ελευσίνα, όπου είχαν μετακομίσει τα τελευταία χρόνια με τον μικρότερο αδελφό του 23χρονου και πλέον κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού, περιύβριση νεκρού, πλαστογραφία και ψευδορκία. Προς το παρόν αρνούνται τα πάντα και υποστηρίζουν ότι τους «έχουν μπλέξει».

Άνθρωποι από το συγγενικό του περιβάλλον υπογραμμίζουν ότι το «μυστικό» που κρύβεται πίσω από το ειδεχθές έγκλημα είναι δάνεια ύψους 250.000 ευρώ τα οποία φέρεται να είχε πάρει ο πατριός και η μητέρα του Κωστή στο όνομα του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατριός του, ο οποίος εργαζόταν σε έναν εργολάβο μέσα στη ΔΕΗ, ήθελε μεταξύ άλλων με τα δάνεια για να αγοράσει ένα φορτηγό χωματουργικών εργασιών. Μάλιστα, φήμες λένε ότι το φορτηγό αγοράστηκε μεταχειρισμένο έναντι μόλις 60.000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα κανείς δεν ξέρει πού πήγαν.

Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου - Το σημείο που βρέθηκε νεκρός - ΦΩΤΟ

Την ίδια στιγμή, το συγγενικό του περιβάλλον υπογραμμίζει ότι μεγάλο ρόλο έπαιξε και η «μεταμόρφωση» του Κωστή μετά το θάνατο του πατέρα του. Σε αυτό ενδεχομένως να συντέλεσε και το ότι η μητέρα του μετά το θάνατο του πατέρα του πούλησε το σπίτι όπου ζούσαν και μέσα σε ένα χρόνο ξαναπαντρεύτηκε. Η μητέρα του δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με την οικογένεια του πρώτου συζύγου της και είναι ενδεικτικό ότι δεν ήθελε να πουλήσει το σπίτι στον πεθερό της και παππού του Κωστή παρότι προσέφερε πολύ περισσότερα χρήματα. «Ξαφνικά άλλαξε συμπεριφορά, έγινε ένα άβουλο ον, που έλεγε στα πάντα ναι», αναφέρει στο enikos.gr άνθρωπος από το συγγενικό περιβάλλον του 23χρονου, προσπαθώντας να εξηγήσει το τι συνέβη. Στο ίδιο μήκος κύματος και η μαρτυρία φίλου του 23χρονου που όμως υποστηρίζει ότι ο Κωστής γνώριζε την ύπαρξη του δανείου και είχε υπογράψει για αυτό. Η δολοφονία όμως φέρεται να έγινε μετά από κάποιον οικογενειακό καυγά με αφορμή ακριβώς αυτό το δάνειο.

Πλαστογράφησαν την υπογραφή του

Ενώ οι έρευνες συνεχίζονται η μητέρα οτυ προχώρησε σε μια κίνηση που προκαλεί σοκ. Όπως ανακάλυψαν οι αρχές είχαν εκδοθεί δάνεια δεκάδων χιλιάδων ευρώ τα οποία ήταν ληξιπρόθεσμα και σύμφωνα με την αστυνομία η κατηγορούμενη μητέρα πλαστογράφησε με τον σύζυγός της την υπογραφή του 23χρονου προκειμένου να μπει στον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Επίσης, αίσθηση προκαλεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, όταν βρέθηκε νεκρός ο 23χρονος, η μητέρα και ο πατριός του έκαναν αμέσως αποποίηση της κληρονομιάς.

Το χρονικό

Ο Κωστής Πολύζος είχε σπουδάσει στη γαλακτοκομική σχολή Ιωαννίνων, εκεί δηλαδή όπου είχε φοιτήσει και ο αδικοχαμένος Βαγγέλης Γιακουμάκης και τα καλοκαίρια εργαζόταν σε μια βιοτεχνία γιαουρτιών στην Κοζάνη. Εξαφανίστηκε στις 18 Φεβρουαρίου του 2011, από το σπίτι του στη Σιάτιστα και οκτώ μήνες μετά, στις 26 Σεπτεμβρίου του 2011 το πτώμα του βρέθηκε τυχαία από τα σκυλιά ενός κυνηγού σε ένα χωράφι της οικογένειας του πατριού του όπου βρισκόταν αποθήκη με κυψέλες για μελίσσια. Ο 23χρονος ήταν θαμμένος με μια φόρμα και χωρίς παπούτσια. Το σημείο μάλιστα είχε καλυφθεί περιμετρικά με κλαδιά, ενώ η μητέρα και ο πατριός του 23χρονου δεν είχαν αναφέρει ποτέ στην Αστυνομία την ύπαρξη του συγκεκριμένου χωραφιού όταν υποτίθεται ότι αναζητούσαν τον Κωστή.

Με την υπόθεση είχε ασχοληθεί εκτενώς η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, όπου η μητέρα του 23χρονου και ο ανήλικος αδελφός του δήλωναν πως το βράδυ της εξαφάνισής του ο Κωστής επιβιβάστηκε σε ένα άγνωστο αυτοκίνητο που είχε σταματήσει έξω από το σπίτι τους και από τότε δεν τον ξαναείδαν ποτέ.

Μια μαρτυρία όμως που είχε φτάσει στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για ένα αγροτικό αυτοκίνητο 4Χ4 ήταν η αφορμή για να αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι. Ο κάτοχος του συγκεκριμένου αυτοκίνητου το πήγε σε ένα πλυντήριο της Κοζάνης, ζητώντας να πλυθεί με βιολογικό καθαρισμό. Οι υπάλληλοι εντόπισαν κάποιους λεκέδες στο εσωτερικού του αυτοκινήτου που παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να καθαρίσουν. Μάλιστα, για το θέμα έδωσαν κατάθεση στην ασφάλεια Κοζάνης. Το αυτοκίνητο λίγες μέρες μετά μεταφέρθηκε σε μια μάντρα και στη συνέχεια πουλήθηκε σε κάποιον εκτός Κοζάνης, ο οποίος επίσης όταν το αγόρασε το έπλυνε με βιολογικό καθαρισμό. Λίγο καιρό αργότερα, ξαφνικά, τον εντόπισε η Αστυνομία που του ζήτησε να μεταφέρει στα εργαστήρια της Σήμανσης στη Θεσσαλονίκη για να το ελέγξουν. Όταν του το επέστρεψαν, έχοντας πλέον την περιέργεια και εκείνος να δει τι ακριβώς έχει συμβεί, αντιλήφθηκε πως πράγματι υπήρχαν κάποιοι λεκέδες στην κουκούλα της καρότσας του αυτοκινήτου. Ο νέος ιδιοκτήτης έστειλε το κάλυμμα του αυτοκινήτου στον γενετιστή με τον οποίο συνεργαζόταν η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη και τα ευρήματα ήταν σοκαριστικά, καθώς εντοπίστηκε ανθρώπινο αίμα….

Τα κενά στη συμπεριφορά της μητέρας αποκαλύπτει ο αδελφικός φίλος του Κωστή Πολύζου

Σημαντικές αποκαλύψεις για τη σχέση του Κωστή με την μητέρα του και τον πατριό του έκανε ο φίλος του άτυχου νέου, Σπύρος, μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο Ε.

«Από τη στιγμή που βρέθηκε το πτώμα, οι υποψίες μου έπεσαν πάνω στο οικογενειακό του περιβάλλον» είπε ο Σπύρος και πρόσθεσε: «Η μητέρα του και ο πατριός του αρχικά δεν είχαν πει τίποτα στην αστυνομία για τα δάνεια. Εγώ τα είπα».

«Είχε πάρει ένα δάνειο για να αγοράσουν ένα εξοχικό στη Χαλκιδική. Ήταν μεγάλο το ποσό», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στη σχέση του Κωστή με τον πατριό του υπογράμμισε: «Δεν ήταν και οι καλύτερες. Τον ζόριζε για να πάει να δουλέψει μαζί του στα μελίσσια».

Επίσης ο Σπύρος έκανε λόγο για αδιαφορία από την μητέρα του Κωστή. «Δεν γίνεται μία μητέρα να χάνει το παιδί της και να μην βγαίνει στα κανάλια να φωνάζει. Δεν έψαχνε η ίδια. Βγήκε στη Νικολούλη και μετά "πάγωσε" το θέμα. Δεν την ενδιέφερε τίποτα» είπε χαρακτηριστικά.



--------------

Τα κενά στη συμπεριφορά της μητέρας αποκαλύπτει ο αδελφικός φίλος του Κωστή Πολύζου


Σημαντικές αποκαλύψεις για τη σχέση του Κωστή με την μητέρα του και τον πατριό του έκανε ο φίλος του άτυχου νέου, Σπύρος, μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο Ε.

«Από τη στιγμή που βρέθηκε το πτώμα, οι υποψίες μου έπεσαν πάνω στο οικογενειακό του περιβάλλον» είπε ο Σπύρος και πρόσθεσε: «Η μητέρα του και ο πατριός του αρχικά δεν είχαν πει τίποτα στην αστυνομία για τα δάνεια. Εγώ τα είπα».

«Είχε πάρει ένα δάνειο για να αγοράσουν ένα εξοχικό στη Χαλκιδική. Ήταν μεγάλο το ποσό», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στη σχέση του Κωστή με τον πατριό του υπογράμμισε: «Δεν ήταν και οι καλύτερες. Τον ζόριζε για να πάει να δουλέψει μαζί του στα μελίσσια».

Επίσης ο Σπύρος έκανε λόγο για αδιαφορία από την μητέρα του Κωστή. «Δεν γίνεται μία μητέρα να χάνει το παιδί της και να μην βγαίνει στα κανάλια να φωνάζει. Δεν έψαχνε η ίδια. Βγήκε στη Νικολούλη και μετά "πάγωσε" το θέμα. Δεν την ενδιέφερε τίποτα» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο από το Ε



--------------

Οι φωτογραφίες της μητέρας του Κωστή στο Facebook που θα συζητηθούν


Νέα τροπή φαίνεται ότι παίρνει η υπόθεση της αποτρόπαιης δολοφονίας του Κωστή Πολύζου, καθώς σήμερα συνελήφθησαν η μητέρα και ο πατριός του 23χρονου.

Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναρτήσεις στον λογαριασμό του Facebook, που φέρεται να ανήκει στην μητέρα του 23χρονου Κωστή, σύμφωνα με το sierafm.gr.

Συγκεκριμένα, για φωτογραφία του προφίλ υπάρχει ένα φωτογραφικό κολάζ με τον Κωστή σε διάφορα ηλικιακά στάδια ενώ και οι υπόλοιπες αναρτήσεις αναφέρονται στον άτυχο νεαρό.

Δείτε ορισμένες από τις αναρτήσεις που έχουν γίνει στον λογαριασμό που φαίνεται να ανήκει στη μητέρα του Κωστή Πολύζου.

Δείτε τις φωτογραφίες









--------------

Το χρονικό της δολοφονίας του Κωστή Πολύζου


Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις στη δολοφονία του Κωστή Πολύζου από την Κοζάνη, καθώς σήμερα το πρωί συνελήφθη η μητέρα και ο πατριός του με την κατηγορία ότι τον δολοφόνησαν.

Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει πριν από περίπου 5 χρόνια ολόκληρη την Ελλάδα απασχολεί και σήμερα την κοινή γνώμη καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο η μητέρα και ο πατριός δολοφόνησαν τον άτυχο νέο για οικονομικούς λόγους.

Για χρόνια εξαπατούσαν τις αρχές ψάχνοντας δήθεν τους δολοφόνους του Κωστή.

Δείτε το βίντεο από τον Alpha



--------------

Η συγκίνηση της Νικολούλη για τον Κωστή


Με σπασμένη φωνή και φανερά συγκινημένη η Αγγελική Νικολούλη περιέγραψε το παρασκήνιο της άγριας δολοφονίας του 23χρονου Κωστή Πολύζου στη Σιάτιστα Κοζάνης στις 18 Φεβρουαρίου του 2011.

Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις συνεχείς αντιφάσεις της μητέρας του Κωστή και του πατρίου του κατά τη διάρκεια των ερευνών. Ενώ καυτηρίασε και την παγερή στάση της μητέρας του όταν της ανακοινώθηκε πως η σορός που βρέθηκε θαμμένη σε χωράφι της περιοχής ανήκει στον γιο της.

Δείτε το βίντεο του ALPHA.




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.