Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού - Ποιοι θα απεργήσουν ή θα διαδηλώσουν και πότε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους κατά του ασφαλιστικού οι γιατροί

«Καταστροφικό, μη βιώσιμο και αντιαναπτυξιακό» το χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό αποφάσισε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), εκφράζοντας την αντίθεσή του στο σχέδιο και χαρακτηρίζοντάς το «καταστροφικό, μη βιώσιμο και αντιαναπτυξιακό», καθώς, όπως αναφέρει, «δεν δίνει προοπτική για το μέλλον και οδηγεί πολλούς επιστήμονες στη μετανάστευση, στην υπαλληλοποίηση, ενώ άλλους τους αναγκάζει ακόμη και να εγκαταλείψουν το επάγγελμά τους». Ειδικότερα, ο ΠΙΣ αποφάσισε συμμετοχή στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου, προειδοποιητικό κλείσιμο των γραφείων των ιατρικών συλλόγων την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, αποχή όλων των γιατρών από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις (πιστοποιητικά, γνωματεύσεις, συμμετοχές σε επιτροπές), πλην ΑμεΑ, στις 28 και 29 Ιανουαρίου, καθώς και προειδοποιητική αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου. Κάθε θεραπευτική αγωγή θα αναγράφεται στην ατομική συνταγή του γιατρού, ώστε να μη διακινδυνεύσει η υγεία κανενός ασθενούς, όπως αναφέρει ο ΠΙΣ. Οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση στις 6 Φεβρουαρίου, όπου το προεδρείο του ΠΙΣ θα εισηγηθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν, όπως αναφέρει, προωθηθεί αυτό το σχέδιο για το ασφαλιστικό.

Στο μεταξύ, συστράτευση όλης της κοινωνίας κατά του ασφαλιστικού ζήτησε με δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος και κάλεσε όλους τους παραγωγικούς , επαγγελματικούς και επιστημονικούς κλάδους σε ευρεία σύσκεψη κατά του ασφαλιστικού, που διοργανώνει ο Σύλλογος στις 11.00 το πρωί, αύριο στο αμφιθέατρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

-----------

Εικοσιτετράωρη απεργία των δημοσιογράφων στις 28 Ιανουαρίου

Διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Την κήρυξη πανελλαδικής 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου αποφάσισε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, διαμαρτυρόμενο για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Στη σημερινή κοινή συνεδρίαση της ΠΟΕΣΥ με τα προεδρεία των Ενώσεων – μελών του κλάδου, σύμφωνα με ανακοίνωση, επαναβεβαιώθηκε ομόφωνα η θέση των δημοσιογράφων ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η αυτονομία και η αυτοτέλεια των ασφαλιστικών Ταμείων και εργαζομένων στα ΜΜΕ και των πόρων τους, που αποτελούν εργοδοτική εισφορά και υποκαθιστούν στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ τη συμμετοχή του κράτους στην τριμερή χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Η 24ωρη απεργία από τις 06:00 της Πέμπτης έως τις 06:00 της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου, αφορά όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και τα Γραφεία Τύπου. Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΘΣΕΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ να συμμετέχουν στη συγκέντρωση την ίδια μέρα της απεργίας και να περιφρουρήσουν την απεργία με όλα τα πρόσφορα αγωνιστικά και επικοινωνιακά μέσα.

-----------

Πενθήμερη αποχή της ΑΔΕΔΥ από τις Επιτροπές του Δημοσίου

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το Ασφαλιστικό.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να απέχουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι από το σύνολο των επιτροπών του Δημοσίου (προμηθειών, προγραμματισμού, αρχιτεκτονικού ελέγχου, έργων και μελετών κτλ) από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου ως την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό.

Συγκεκριμένα, τονίζεται:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ λαμβάνοντας υπ’ όψη τις συνέπειες που επιφέρει η τυχόν ψήφιση του προσχεδίου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό που οι κυριότερες απ’ αυτές είναι:

1. Οι μειώσεις των κυρίων συντάξεων των σημερινών συνταξιούχων αλλά και των συναδέλφων που συνταξιοδοτούνται από την ψήφιση του νομοσχεδίου

2. Η μείωση των επικουρικών συντάξεων

3. Η ενοποίηση των Ταμείων σε ένα υπερ-Ταμείο χωρίς τον απαιτούμενο σχεδιασμό, που θα πολλαπλασιάσει τα σημερινά προβλήματα των Ταμείων και θα δημιουργήσει διοικητικό χάος και

4. Τέλος, βάζει τα θεμέλια για τη μετατροπή του αλληλέγγυου αναδιανεμητικού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανταποδοτικό και μακροπρόθεσμα σε πλήρως κεφαλαιοποιητικό.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, των Σωματείων και των Ομοσπονδιών.

Αποφασίζει απεργία – αποχή όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων από τη συμμετοχή τους στο σύνολο των επιτροπών του Δημοσίου (προμηθειών, προγραμματισμού, αρχιτεκτονικού ελέγχου, έργων και μελετών κτλ) από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 έως την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016 με δυνατότητα συνέχισης με νεότερη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής».

-----------

Τετράωρη κατάληψη των δικαστηρίων Σπάρτης

Οι δικηγόροι εναντιώνονται στο ασφαλιστικό προσχέδιο νόμου.

Τετράωρη συμβολική κατάληψη πραγματοποίησαν και σήμερα το πρωί στο δικαστικό κτίριο οι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι της Σπάρτης, οι οποίοι εναντιώνονται στο ασφαλιστικό προσχέδιο νόμου.

Συγκεκριμένα λίγο πριν τις 7:00 κατέλαβαν την είσοδο του κτιρίου και δεν επέτρεψαν σε κανένα να εισέλθει, ενώ στις 11:00 η κατάληψη έληξε. Στις 12:00 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης, εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων της Λακωνίας θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα για την ενημέρωση του κοινού.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης, Παναγιώτης Κομνηνός, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ο κόσμος δείχνει πρωτοφανή κατανόηση στην κινητοποίηση» και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σκληρό αυτό που προβλέπει το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, μας εξοντώνει στην κυριολεξία». Επίσης, επεσήμανε: «Πρέπει όλοι να συμβάλλουμε να βγει η χώρα από την κρίση, αλλά αν περάσει αυτό το νομοθέτημα θα μας οδηγήσει σε λειτουργική καταστροφή».

Τέλος, ο κ. Κομνηνός υπογράμμισε ότι και στον Δικηγορικό Σύλλογο Σπάρτης, που αριθμεί περί τα 100 μέλη, υπάρχουν δικηγόροι που δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους και αυτό θα ενταθεί, ενώ σημείωσε πως υπάρχει αμοιβαιότητα και συμπαράσταση στον αγώνα που κάνουν και οι αγρότες της Λακωνίας.

-----------

Παναττικό συλλαλητήριο κατά του Ασφαλιστικού διοργανώνει το ΠΑΜΕ

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Σε συλλαλητήριο στην Ομόνοια ενάντια στην κυβερνητική ασφαλιστική μεταρρύθμιση καλεί το ΠΑΜΕ αύριο Σάββατο 23 Ιανουαρίου, στις 11.00 το πρωί, αλλά και την Τρίτη 26 Γενάρη, στις 6.00 το απόγευμα, την ώρα που θα πραγματοποιείται στη Βουλή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για το ασφαλιστικό, απαιτώντας την απόσυρση του νόμου-λαιμητόμου, όπως χαρακτηρίζει το προσχέδιο της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Τις ίδιες μέρες, συλλαλητήρια διοργανώνει το ΠΑΜΕ και σε άλλες πόλεις, όπως τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τα Γιάννενα, τη Λάρισα, την Καβάλα, την Πάτρα, τις Σέρρες, τη Λαμία, τα Τρίκαλα, την Κόρινθο κ.ά.

-----------


Παράταση της αποχής τους αποφάσισαν οι δικηγόροι της Αθήνας

Έως την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου.

Συνεχίζουν για μια ακόμη εβδομάδα την αποχή από τα καθήκοντα τους οι δικηγόροι της Αθήνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε παράταση της αποχής μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή , 29 Ιανουαρίου, ενώ αυτή την ώρα συνεδριάζει και η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγόρων όλης της χώρας για να αποφασίσει τί θα γίνει με τις κινητοποιήσεις των δικηγόρων σε πανελλαδική κλίμακα.

-----------

Νέα απεργία προκήρυξαν οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ

Διήμερο λουκέτο στο ταμείο την Τετάρτη και την Πέμπτη 27 και 28 Ιανουαρίου.

Την προκήρυξη 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης για την Τετάρτη και την Πέμπτη 27 και 28 Ιανουαρίου, αποφάσισαν σήμερα σε νέα γενική συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, που εντάσσει το ταμείο στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Οι εργαζόμενοι με την 11ήμερη απεργία τους, αποδεικνύουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν παρά τις παραπλανητικές προσπάθειες των υπουργών, οι οποίοι διερωτώνται για την έντονη αντίδρασή μας» τονίζεται σε ανακοίνωση του συλλόγου των υπαλλήλων του ταμείου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.