Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Μάρδας: Στόχος η τουριστική αξιοποίηση του «βουνού των Θεών»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη δημιουργία οικισμού καταφυγίων στον Όλυμπο προωθεί η κυβέρνηση.

Σχέδιο για τη δημιουργία μικρού οικισμού καταφυγίων στον Όλυμπο και σε υψόμετρο 2.300 μέτρων, προωθείται από την κυβέρνηση, μέσω προεδρικού διατάγματος, όπως δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9 FM ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας.

Το εγχείρημα προβλέπει την κατασκευή 3 – 4 καταφυγίων, τα οποία θα εξυπηρετούν τις ανάγκες ορειβατών και θα τους διευκολύνουν να φθάσουν ευκολότερα, ασφαλέστερα και νωρίτερα στην κορυφή του βουνού. Για να προσεγγίσει σήμερα κάποιος την κορυφή του Ολύμπου, θα πρέπει να ξεκινήσει την πεζοπορία από τα υπάρχοντα καταφύγια του «Ζολώτα» και της «Πετρόστρουγκας», αλλά η απόσταση μέχρι τον Μύτικα είναι μεγάλη και μπορούν να τη διανύσουν μόνο εκπαιδευμένοι και έμπειροι ορειβάτες.

«Με τη δημιουργία του μικρού καταφυγιακού χωριού θα μπορεί κάποιος να κερδίζει περίπου 4 ώρες περπατήματος. Πολλοί γοητεύονται και θέλουν να περπατήσουν, αλλά δεν έχουν τον χρόνο και τις αντοχές» είπε ο κ. Μάρδας, μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις 12» και πρόσθεσε: «Σκοπός είναι να δημιουργήσουμε έναν πόλο έλξης. Να φέρουμε φέρουμε περισσότερο κόσμο που αγαπάει τη φύση, να αποτελέσει ο Όλυμπος κέντρο προσέλκυσης παγκόσμιου ενδιαφέροντος».

Είπε, ακόμη, ότι το προεδρικό διάταγμα για τη δημιουργία «ελαφρών» καταφυγίων σε ορισμένα σημεία του Ολύμπου και στη λεγόμενη «Ζώνη Β» είναι έτοιμο και έκανε γνωστό ότι βρίσκεται σε επαφή με τον αρμόδιο - αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη για την υπογραφή του.

Καταλήγοντας, ο κ. Μάρδας επισήμανε ότι στα σχέδια του υπουργείου για τον Όλυμπο βρίσκεται επίσης, η δημιουργία τελεφερίκ, από την πλευρά της Ελασσόνας και ενός ακόμα μικρού οικισμού, από την πλευρά του Λιτοχώρου, στους πρόποδες του βουνού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.