Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Σε θέση μάχης με αποκλεισμούς δρόμων οι αγρότες - Που υπάρχουν μπλόκα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ενισχύονται τα τρακτέρ μετά τη συνάντηση με τον Γ. Κατρούγκαλο.

Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό ενισχύοντας τα μπλόκα σε τελωνεία αλλά και εθνικές οδούς.

Σήμερα οι αγρότες της Θεσσαλίας έχουν διαμηνύσει ότι θα κλείσουν την εθνική οδό στο ύψος των Τεμπών από τις 12:00 έως τις 14:00 έχοντας απευθύνει ανοιχτό προκλητήριο σε εκπροσώπους των μπλόκων να συναντηθούν στο σημείο, ώστε να συντονίσουν τη δράση τους και καλούν σε συμπαράσταση κι άλλους παραγωγικούς κλάδους.

Επίσης, στον κόμβο της Νίκαιας στήθηκε από χθες μεγάλο μπλόκο και ο δρόμος είναι κομμένος από μεγάλο όγκο παραταγμένων τρακτέρ.

Στα Μάλγαρα ήταν χθες συγκεντρωμένα περισσότερα από 500 τρακτέρ και οι αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, ακινητοποιώντας τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Παράλληλα, οι αγρότες από τη Φλώρινα και την Καστοριά που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στα σύνορα προσανατολίζονται στη δημιουργία κοινού μετώπου.

Προειδοποιούν πως το Σαββατοκύριακο θα κατευθυνθούν προς το τελωνείο Κρυσταλλοπηγής. Στα Κερδύλλια, οι αγρότες των Σερρών και της Καβάλας κρατούν κλειστή την Εγνατία Οδό και όπως διαμηνύουν σήμερα θα κλείσουν και τις παρακαμπτήριες οδούς.

Επίσης, μπλόκα που έχουν στηθεί στο Κιλκίς, την Πέλλα, την Πιερία, την Καβάλα, τις Σέρρες προχωρούν σε αποκλεισμούς των εθνικών οδών.

Οι αγρότες βρίσκονται σε θέσεις μάχης σε όλη τη χώρα, μετά και την άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εργασίας, Γ.Κατρούγκαλο, που έληξε χωρίς να υπάρξει καμία συμφωνία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κατρούγκαλος άκουσε τις θέσεις των αγροτών σχετικά με τις διατάξεις που προωθούνται στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση και είχε την ευκαιρία να διευκρινίσει κρίσιμα σημεία του προσχεδίου.

Ο υπουργός Εργασίας σήμερα, Παρασκευή, θα λάβει μέρος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, σχετικά με τροποποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση σε διατάξεις που αφορούν τους αγρότες.

--------

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας στα μπλόκα των αγροτών

Δείτε που απαγορεύεται η κυκλοφορία και τις εναλλακτικές διαδρομές.

Σε ισχύ εξακολουθεί να είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο τμήμα της ΠΑΘΕ από τον κόμπο Πλατυκάμπου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο στο Μεγάλο Μοναστήρι -δηλαδή για μία απόσταση 31 χλμ - λόγω του μπλόκου της Νίκαιας, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Την σχετική απόφαση έκανε γνωστή η ΓΑΔΘ με ανακοίνωσή της πριν από λίγο, και όπως αναφέρεται, από σήμερα Πέμπτη και μέχρι νεοτέρας, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, των φορτηγών και των λεωφορείων, στο τμήμα του Π.Α.Θ.Ε. από τη χ/θ 351+000 (Κόμβο Πλατυκάμπου) μέχρι τη χ/θ 319+800 του Π.Α.Θ.Ε. (Ανισόπεδος Κόμβος Μεγάλου Μοναστηρίου).

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

1. Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. προς Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται από τον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000 του Π.Α.Θ.Ε] προς την παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον Κόμβο Πλατυκάμπου [Χ/Θ 351+000 του Π.Α.Θ.Ε.].

2. Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον Κόμβο Πλατυκάμπου [Χ/Θ 351+000 του Π.Α.Θ.Ε.] προς την παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000 του Π.Α.Θ.Ε].

3. Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα, στο ύψος του Κόμβου Νίκαιας, θα αναστρέφονται μέσω της Αερογέφυρας προς Λάρισα και μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου, θα εισέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον Κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000 του Π.Α.Θ.Ε].

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας: 2410 -683168, 2410-683169.

--------

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΠΑΘΕ για τα αγροτικά μπλόκα

Ποιες είναι οι εναλλακτικές διαδρομές για τους οδηγούς στη Νίκαια της Λάρισας.

Το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια έχει θέσει σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ (Πατρών-Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων), από τον κόμπο Πλατυκάμπου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο στο Μεγάλο Μοναστήρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των Ι.Χ., των φορτηγών και των λεωφορείων, από τον Κόμβο Πλατυκάμπου μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Μεγάλου Μοναστηρίου.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές:

1. Όλα τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του αυτοκινητόδρομου προς Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται από τον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου προς την παλαιά εθνική οδό Λάρισας Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον Κόμβο Πλατυκάμπου.

2. Όλα τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον Κόμβο Πλατυκάμπου προς την παλαιά εθνική οδό Λάρισας Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου.

3. Όλα τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα, στο ύψος του Κόμβου Νίκαιας, θα αναστρέφονται μέσω της Αερογέφυρας προς Λάρισα και μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας Βόλου, θα εισέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον Κόμβο Βελεστίνου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.