Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Αλεξιάδης: Δεν υπάρχει σχεδιασμός για το φορολογικό των αγροτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάθεσης του φορολογικού των αγροτών άφησε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Τρύφων Αλεξιάδης, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι στον άμεσο σχεδιασμό του υπουργείου και δεν αποτελεί προαπαιτούμενο.

«Δεν έρχεται φοροκαταιγίδα για τους αγρότες. Το σύστημα προσπαθούμε να το κάνουμε πιο δίκαιο και πιο αναλογικό», δήλωσε ο επίσης ο Τρ.Αλέξιάδης ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι ο μέσος φόρος που καταβάλλει ένας αγρότης είναι 350 ευρώ ενώ οι υπόλοιποι φορολογούμενοι 945 ευρώ.

Aπό την πλευρά του ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στην υψηλή κρατική επιχορήγηση στον ΟΓΑ που ανέρχεται στο 90% και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση της μεταβατικότητας εφαρμογής της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών.

Επίσης ο κ, Κατρούγκαλος ανέφερε πως: «Δεν θέλουμε οι αγρότες να είναι πολίτες Β' κατηγορίας. Θέλουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες να έχουν ίδια μεταχείριση. Οικογένειες αγροτών μπορούν να ενταχθούν στην κατώτατη ασφαλιστική υποχρέωση. Εργαζόμενους και μέλη της οικογένειάς τους μπορούν να τους ασφαλίζουν με εργόσημο. Δεν τριπλασιάζονται οι εισφορές των οικογενειών των αγροτών».

Οι σκληρότεροι από τους Θεσμούς θέλουν η δημόσια ασφάλιση να μοιάζει με την ιδιωτική. Θα υπάρξει σκληρή διαπραγμάτευση, υποστήριξε ο Γ. Κατρούγκαλος .

Σύμφωνα με τον ίδιο με τις αλλαγές και τη σύνδεση του εισοδήματος με τις εισφορές σημαίνει περισσότερη δικαιοσύνη. Ως σήμερα κάποιος μπορούσε να πληρώνει την υψηλότερη ασφαλιστική κλάση, να φοροδιαφεύγει και να παίρνει μεγάλη σύνταξη.

Με το νέο σύστημα όποιος δηλώνει λίγα θα παίρνει μικρές συντάξεις και όποιος δηλώνει πολλά υψηλότερες.
Ο ίδιος είπε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το εάν θα πρέπει να παραμείνει ο ΟΓΑ ως έχει αν και όπως συμπλήρωσε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενοι οι αγρότες θα έπαιρναν τη μισή από την Εθνική Σύνταξη.

Παράλληλα υποστήριξε ότι παραμετρικές αλλαγές συζητάμε αρκεί να μην υπάρξει αλλαγή στη βασική λογική της μεταρρύθμισης.

Ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε ότι «καλώ τους έλληνες αγρότες να δουν την επόμενη ημέρα. Είναι ανάγκη το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης να το εξειδικεύσουμε και να το συζητήσουμε με τους αγρότες. Ο διάλογος είναι μονόδρομος»...

Επίσης ο κ. Αποστόλου επισήμανε πως: «Οι αγροτικές επιδοτήσεις έως του ποσού των 12.000 ευρώ δεν υπολογίζονται ως φορολογητέα ύλη με αποτέλεσμα, από τα 2,6 δισ. ευρώ των ετήσιων ενισχύσεων, τα 2,2 δισ. μένουν αφορολόγητα».


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.