Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκτός υπηρεσίας τις Κυριακές και τις αργίες.

Αποχή από τα καθήκοντά τους τις Κυριακές και τις αργίες στην καθαριότητα αποφάσισε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΔΘ επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, για την εργασία τους τις εξαιρέσιμες μέρες και κατά τις νυχτερινές ώρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, μετά τη συνάντηση με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας και υπηρεσιακούς παράγοντες, «ο Αντιδήμαρχος αναγνώρισε ότι η ευθύνη είναι συνολική και βαραίνει την Επίτροπο, τη Διοίκηση και τους Υπηρεσιακούς παράγοντες. Επίσης, τόνισε ότι γίνονται κινήσεις για την άμεση πληρωμή και υποσχέθηκε ότι το 2016, δε θα υπάρχουν ανάλογα προβλήματα».

Στη συνάντηση, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, επιβεβαιώθηκαν τα εξής:
Tα εξαιρέσιμα του Φεβρουαρίου 2015 για μονίμους και αορίστου χρόνου απορρίφθηκαν ως παράνομα από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το ίδιο λογικά θα ισχύσει και για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2015.Αυτούς τους τρεις μήνες, μας είπε, ότι έχουν την πρόθεση να τους δώσουν σε ρεπό.
Για το πρώτο 15μερο του Δεκεμβρίου 2015, τα εξαιρέσιμα και τα νυχτερινά για όλους τους συναδέλφους που έχουν πάρει παράταση σύμβασης, χάθηκαν ! Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους νέους συμβασιούχους, για αυτόν τον μήνα. Ο λόγος είναι ότι δεν βγήκε απόφαση Δημάρχου για τον συγκεκριμένο μήνα Δεκέμβριο).
Από 1 Ιανουαρίου 2016 και μέχρι να βγει απόφαση Δημάρχου για τα νυχτερινά και τα εξαιρέσιμα όσο αφορά την καινούρια χρονιά (ως σήμερα δεν έχει βγει), αυτά ΔΕ θα πληρωθούν.

«Καμία εμπιστοσύνη δεν μπορούμε να έχουμε στις «υποσχέσεις» της Διοίκησης του Δήμου, όσο αφορά τις καταβολές πληρωμών του νέου έτους» αναφέρουν.


Πηγή: http://ftp.seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.