Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Το κτίριο-ζούγκλα του Παρισιού!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η θεαματική πολυκατοικία με τα δεκάδες μπαμπού - Δείτε τις φωτογραφίες.

Αν όνειρό σας ήταν να μένετε σε ένα δάσος τότε αυτή η πολυκατοικία θα σας ενθουσιάσει. Βρίσκεται στο Παρίσι, λέγεται Flower Tower και είναι καλυμμένη με 380 γλάστρες μπαμπού! Τα φυτά είναι ευθυγραμμισμένα γύρω γύρω από κάθε όροφο δίνοντας μια αίσθηση αρμονίας. Ευτυχώς για τους κατοίκους που ζουν στην δεκαόροφη πολυκατοικία το μπαμπού θεωρείται υποαλλεργικό άρα δεν τους ενοχλεί.

Από μακριά οι γλάστρες μοιάζουν να κινδυνεύουν να πέσουν από τα μπαλκόνια αλλά στην πραγματικότητα είναι έτσι κατασκευασμένες ώστε να μην υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Είναι ενσωματωμένες στο κτίριο και έχουν φυτευτεί μέσα σε αυτές τα μπαμπού.

Μάλιστα διαθέτουν αυτόματο πότισμα χρησιμοποιώντας το νερό της βροχής με ειδικό σύστημα ανακύκλωσης το οποίο «αποθηκεύει» το νερό ώστε να μην «σκοτώσει» τα φυτά η ζέστη το καλοκαίρι. Ο σχεδιαστής της συγκεκριμένες κατασκευής, Edouard François, αναφέρει ότι τα μπαμπού επιλέχθηκαν για τον ήχο που κάνουν τα φύλλα όταν φυσάει. Στόχος είναι να προσφέρει στους ενοίκους την εντύπωση ότι κοιμούνται κάτω από ένα δέντρο.

Εκπρόσωπος του Flower Tower είπε στη βρετανική Daily Mail: «Οι κάτοικοι απολαμβάνουν το θρόισμα των μπαμπού και το φως φιλτράρεται ουσιαστικά από το φύλλωμα των φυτών. Ο «Λουλουδένιος Πύργος» ενσαρκώνει την έκφραση της επιθυμίας για τη φύση στην πόλη.» Το έργο ολοκληρώθηκε το 2004 και είχε προϋπολογισμό 4.000.000€.

Ακόμη και για εκείνους που δεν είχαν την τύχη να ζήσουν μέσα σε αυτό το μίνι δάσος με τα μπαμπού, το κτίριο έχει γίνει σημείο ενδιαφέροντος στην πόλη ενώ πολλοί στέκονται για να φωτογραφηθούν και να το φωτογραφίσουν. Χωρίς τις γλάστρες θα ήταν ένα ακόμη γκρι κτίριο με κάγκελα μέσα σε μια αστική περιοχή ενώ τώρα δίνει πραγματικά μια άλλη νότα και σίγουρα μια ανάσα δροσιάς σε όσους τυχερούς μένουν εκεί.

Δείτε τις φωτογραφίες...




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.